Sahin tekent aardgasvrij convenant

milieu n De Oegstgeester wethouder Huri Sahin ondertekent namens het college vandaag, 5 september, het regionale Convenant Aardgasvrije Nieuwbouw en Bestaande Bouw.

"Hiermee onderschrijven we als gemeente de regionale ambitie en maken we afspraken om nieuwbouw niet meer aan te sluiten op aardgas en om aardgas in de bestaande bouw uit te faseren. Een van de afspraken is dat we als gemeente in samenspraak met gemeenteraad en inwoners een lokale warmtevisie maken waarin we per buurt aangeven welke alternatieven er zijn voor aardgas", aldus de wethouder van Progressief Oegstgeest.


Voortuin-rommelmarkt Buitenlust

burendag n Op zaterdag 22 september wordt er weer een voortuin-rommelmarkt georganiseerd in Buitenlust.

De bedoeling is dat iedereen die mee wil doen tussen 12.00 en 17.00 uur zijn spullen die hij of zij kwijt wil gezellig in zijn/haar eigen voortuin plaatst.
Dit omdat iedereen wel spullen heeft waar hij vanaf wil en om
gezelligheid te creëren in de wijk.

Inwoners van de wijk Buitenlust kunnen zich aanmelden via :c_van_ingen_schenau@hotmail.com of door een briefje in de bus te doen bij Javastraat 40.


Avondvierdaagse 2018

wandelen n De 23e editie van de Oegstgeester avondvierdaagse vindt plaats van dinsdag 11 tot en met vrijdag 14 september.

De afstand per avond is vijf kilometer.
De organisatie is er klaar voor. Er zijn weer enkele nieuwe routes door het mooie Oegstgeest uitgezet, en natuurlijk zijn er leuke vragen te beantwoorden die een smakelijke prijs bij Snackbar 't Haasje van Rob kunnen opleveren.
De laatste wandelavond zal de finish niet in het Mien Ruispark zijn zoals de afgelopen 22 jaar gebruikelijk was. Om organisatorische redenen eindigt de Oegstgeester Avondvierdaagse dit jaar (muzikaal) op het Boerhaaveplein. Overigens start de avondvierdaagse daar ook iedere dag met een warming-up om 18.15 uur. De start is om 18.30 uur. Inschrijving gaat via de scholen of via BVHM.NL.


ZomaarMarkt op het Boerhaaveplein

markt n Snackkar 't Haasje en buurtvereniging Haaswijk en de Morsebel sluiten 22 september de zomer in stijl af met zomaar een gezellige ZomaarMarkt.

Het Boerhaaveplein staat die zaterdag vol met kramen om de leukste snuisterijen te scoren. Natuurlijk is Rob Heemskerk er ook met de snackkar voor een overheerlijke versnapering of gewoon een kopje koffie.
"Heeft u ook iets te verkopen wat echt niet op de markt gemist mag worden? Bent u creatief maakt u graag dingen zelf maar is de voorraad wat te groot? Dan is de ZomaarMarkt dé plek om een nieuwe eigenaar te vinden", vertelt de enthousiaste organisatie. Kramen kunnen nog gereserveerd worden via judithheemskerk@hotmail.nl of marcoritabob@casema.nl. De kosten voor de verkoopplaats zijn 17,50 euro. Voor leden van de buurtvereniging geldt een korting.

Iedereen is welkom op 22 september op het 'zomaar-gezellige' Boerhaaveplein van 10.00 tot 16.00 uur.