Afbeelding
Foto:

Witte wijn

Rijks n ken ik als marineman die directeur was van het Marine Elektronisch Bedrijf (MEB) toen ik daar werkte. Zijn zoon Henk Rijks heeft een boek geschreven over Oegstgeest met als titel 'De Overblijfvader'. Na de presentatie hiervan bij de boekhandel werd er wekenlang over gesproken. In het spraakmakende boekje neemt hij blijkbaar de Oegstgeester vrouwen op de hak door ze als roddelende witte wijn drinkende vrouwtjes te omschrijven. Een paar Oegstgeester vrouwen daagde hem uit om naar Oegstgeest te komen om hem te laten zien dat hij het mis heeft. Hij nam de uitdaging aan en komt naar 'De Gouwe', het café dat hij 'De Zilverling' noemt in het boek. Iedereen die tijdens de vrijmibo op vrijdag 14 september het boek meeneemt, eventueel om te laten signeren, krijgt van hem een glas witte wijn. Heel sportief, maar misschien probeert hij alsnog zijn gelijk te krijgen? Ik ben zeer benieuwd.

Wil van Elk


Wapen blijkt klappertjes-pistool

politie n Op zaterdag 1 september kreeg politie Leiden-Noord, waar Oegstgeest ook onder valt, een melding dat er een vuurwapen uit de prullenbak stak bij een bushalte op de Kleyn Proffytlaan, tegenover de Thorbeckehof. Dit meldt de politie op Facebook.

... maar of dit nou handig is?

Toen de agenten ter plaatse kwamen, stak inderdaad de kolf van een geweer uit de prullenbak. Nader onderzoek wees uit dat het niet om een gevaarlijk wapen, maar om een ouderwets klappertjespistool ging.

De politie heeft het stuk speelgoed meegenomen en vernietigd.

"Goed dat afval niet op straat gegooid wordt, maar of dit nou handig is?" is het commentaar dat de agenten bij de foto's plaatsten.


Sleutels kwijt in container

ongelukje n Even voor vijf uur 's middags op woensdagmiddag 29 augustus raakte een vrouw haar sleutels kwijt in een ondergrondse container aan de Ommevoort toen ze haar afval weggooide.

De gealarmeerde brandweer heeft in de container nog geprobeerd de sleutels terug te vinden. Helaas zonder succes.