Openlucht-theater

groen n Op zaterdag 1 september kunnen liefhebbers van licht klassieke muziek in de buitenlucht hun hart ophalen in het openluchttheater in de Leidse Hout.

Om 16.00 uur is er een afternoon concert door op cello en vleugel. Gevolgd door een tweede concert om 19.45 uur met klassieke muziek en jazz. Picknickkleed en -mand mee en zittend of liggend genieten van prachtige muziek in het groene theatertje.

16.00 uur Afternoonconcert
Kom luisteren naar Hanneke Rouw op cello samen met Marte Gerritsma op vleugel. Zij spelen van Beethoven de Cello Sonate 3 in A groot (opus 69) en van Rachmaninoff de Cello Sonate I in g klein (opus 19). Tickets €11,50

19.45 uur Verstilde klanken
Zo'n 70 getalenteerde studenten volgen naast hun universitaire studie in Leiden ook een programma aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Een unieke samenwerking onder de naam Academy of Creative and Performing Arts (ACPA). Muzikale studenten die hun klassieke talenten tot bloei gaan laten komen rondom het thema verstilling. Dit kan alleen maar tot zijn recht komen in het van nature verstilde openluchttheater. Toegang is vrij, vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Zij spelen:
• Eline Fung Fen Chung en Jasperina Verheij (blokfluit) – vogelduetten
• Asel Arykbaeva (piano) en Merel van der Meulen (viool) – Debussy: Beau Soir en Elgar: Chanson de Matin
• Lotte Kokkedee (zang), Jasperina Verheij (zang en blokfluit), Willem Kroese (gitaar) – liederen van Dowland en een duet van Purcell
• Verstilde jazz door het combo Marlinde Helmantel

Gratis kindervoorstelling

Zondag 2 september is het weer tijd voor de gratis kindervoorstelling in het openluchttheater van de Leidse Hout.

Al bijna veertig jaar een traditie, op de eerste zondag na het begin van het schooljaar organiseert de Leidse Raadsherenbuurt met steun van de Gemeente Leiden een gratis theatervoorstelling in de open lucht voor alle kinderen in Leiden, Oegstgeest en omstreken.

Dit jaar komt theatergroep LEFKOP optreden met de humoristische voorstelling WC Monster. Het verhaal gaat over Elène die als wc-juffrouw in een warenhuis werkt, terwijl ze droomt van verre reizen. Op een dag gebeurt er iets raars... haar klanten komen de wc niet meer uit! Samen met het publiek gaat Elène op onderzoek en dat zorgt voor een flitsende voorstelling over het overwinnen van je angsten en je dromen najagen. Het verhaal is voor kinderen vanaf vier jaar. Tekst en regie van Tim Kamps.

Waar: Openluchttheater Leidse Hout, ingang via Poelgeesterweg
Wanneer: zondag 2 september, aanvang 15 uur
Tip: neem een kleedje mee om op te zitten!

zaterdag 8 september in Openluchttheater Leidse Hout: Grande finale met wereldmuziek, verhalenvertellers en een zangeres zonder naam.

Kijk op www.oltleiden.nl of volg het openluchttheaterleidsehout op Facebook.