Belangstellenden lieten zich informeren over de vele mogelijkheden. | Foto Willemien Timmers
Belangstellenden lieten zich informeren over de vele mogelijkheden. | Foto Willemien Timmers Foto:

K&O Oegstgeest trapt seizoen af met informatief open huis

ontwikkelen n Afgelopen zaterdag stonden de deuren bij Volksuniversiteit K&O wagenwijd open voor allerlei belangstellenden die in het komende seizoen een workshop of cursus willen volgen.

Van 11.00 tot 13.00 uur gonsde het van activiteit boven Winkelcentrum Lange Voort, naast de bibliotheek.

De Volksuniversiteit van Oegstgeest neemt een bijzondere plaats in binnen het Sociaal Domein en draagt bij aan ontmoeting, ontspanning en persoonlijke ontwikkeling.

Tijdens het Open Huis waren veel docenten aanwezig van de verschillende cursussen op het gebied van kunst, creativiteit, sport en welzijn, talen en culinair.

Op www.ko-oegstgeest.nl zijn alle cursussen en lezingen te vinden.

Overigens hebben de Bibliotheek en Volksuniversiteit K&O in juli een intentieverklaring getekend, gericht op een fusie van beide instellingen op 1 januari 2019.


Start nieuw seizoen Activiteiten Vrijzinnige Protestanten Oegstgeest

geloven n Een mooi, afwisselend én verrassend programma is samengesteld door de pastoraal werker van de Activiteiten Vrijzinnige Protestanten (AVP), Gerrie Kooijman samen met een groep mensen die haar assisteert. Uitgangspunt van waaruit de activiteiten worden vormgegeven is het Vrijzinnige gedachtegoed. Het programma levert een bijdrage aan activiteiten rond geloof en levensbeschouwing in relatie tot kunst, literatuur, cultuur en wetenschap voor een zo breed mogelijk publiek in Leiden, Oegstgeest en de regio. In het afgelopen jaar is de AVP verder geprofessionaliseerd en heeft de samenwerking met verschillende organisaties in Oegstgeest en Leiden vorm gekregen.

Actuele informatie en het volledige programma is te lezen op www.nieuwvrijzinnig.nl.