Afbeelding
Foto:

Dansen en wandelen

OSGER n Wie in de voetsporen van Boerhaave wil treden doet tijdens het Open Monumenten & Osger Weekend op 9 september mee met de theatrale boswandeling op landgoed Oud Poelgeest. De activiteit vindt plaats in het kader van het Van Rijn Festival.

Het Van Rijn Festival is een vernieuwend cultureel festival voor Oegstgeest door én met het cultuurveld van de Leidse regio. Het wil mensen bewust maken van het belang van water. De rivier de Rijn is de inspiratiebron voor dit festival en vormt het decor waarin dit festival met theater, muziek en dans zich afspeelt. Het water verbindt de regio en daagt die uit om culturele samenwerkingen aan te gaan. Een plek waar avontuur, cultuur en kunst elkaar ontmoeten en samenvloeien.
PoelGeest II neemt het publiek mee naar een unieke historische plek. Een waterrijk gebied waar de groeikracht en de vergankelijkheid van de natuur een bijzondere theatraliteit hebben. Een plek met een magnetische werking, waar een spanningsveld heerst tussen de mens en de natuur. Het roept vragen op over onze zelfgecreëerde wereld en of die ons vervreemd heeft van onszelf en de natuur om ons heen?
De performance doorbreekt de vaste patronen door onverwachte ontmoetingen mogelijk te maken tussen het publiek, de performers en de natuurlijke omgeving. "Het zal nieuwe ervaringen voor alle zintuigen brengen, als men zich durft over te geven aan deze onbekende wereld", aldus de organisatie.

Aanvang: Vertrek van de wandeling tussen 15.00 en 17.00 uur
Landgoed Oud Poelgeest


Dansworkshop voor kinderen

Dezelfde middag vindt er een dansworkshop plaats. De workshop 'Hoe dans je water' wordt georganiseerd door Dansstudio Chee-Ling Oegstgeest in samenwerking met Fields of Wonder.
Datum: 9 september, 14.30 tot 15.00 uur
Locatie: bij de vijver van Kasteel Oud Poelgeest
Poelgeesterweg 1, Oegstgeest
Deelnemers: kinderen van 5 tot 8 jaar, max. 15 deelnemers
Aanmelden: info@fieldsofwonder.nl