Voedselbank

geven n Elke maand wordt er in Oegstgeest voedsel ingezameld voor de voedselbank in Leiden.

De voedselbank is onder meer afhankelijk van particuliere giften om de mensen die van de voedselbank gebruik maken, te kunnen voorzien van een voedselpakket.
Oegstgeestenaren kunnen boodschappen als koffie, thee, suiker, pasta, rijst, wasmiddelen en blikken groente, soep, vlees of vis en zonnebloemolie inleveren op dinsdag 4 september van 19.00 tot 19.45 uur bij de Rehobothkerk, Lijtweg 1 (tegenover de Shell-benzinepomp)
Een vriendelijk verzoek om geen kleding en verse producten af te geven.


Corpus stijgt

attractie n Corpus, de attractie over het menselijk lichaam, stijgt van alle attracties het sterkst in populariteit. Dat blijkt uit onderzoek van Hendrik Beerda. Sinds 2010 is de populariteit van het museum meer dan verviervoudigd.

De attractie over het menselijk lichaam, die dit jaar zijn tien jaar bestaat, staat dankzij de fors toegenomen bekendheid dertiende op de ranglijst van populairste, leerzame dagattracties. Het museum heeft jaarlijks ruim 200.000 bezoekers.

Hendrik Beerda heeft voor de vijfde keer 1.600 mensen geïnterviewd over de merkbeleving van dagattracties. De Efteling is voor de vijfde keer de favoriete dagattractie.