Open Monumenten & Osger Weekend 2018 – voor jong en oud!

osger n Tijdens het Open Monumenten & Osger Weekend van zaterdag 8 en zondag 9 september zijn - verspreid over de verschillende locaties - veel activiteiten speciaal voor kinderen.

Op vrijdag 7 september vindt om 19 uur de kick-off van het Weekend plaats in het Groene Kerkje met een concert van het Jeugdsymfonieorkest Rijnstreek onder leiding van Mark Tempelaar. Op zaterdag en zondag geeft de cantor/organist van het Groene Kerkje uitleg over de werking van het kerkorgel en mogen kinderen het zelf ook proberen.

In de kelder van kasteel Endegeest kan het hele weekend worden geknutseld.

smartphone fotografie

Op zondag kunnen kinderen om 12 uur en om 13.30 uur op het Gemeentehuis deelnemen aan een workshop Smartphone Fotografie door Margreet de Groot. Het enige wat ze nodig hebben is een smartphone met daarop de gratis bewerkingsapp Snapseed. Leeftijd vanaf 10 jaar. Maximaal 15 deelnemers. Wat ze hebben geleerd kunnen ze meteen gebruiken voor de fotowedstrijd Fotomonumentje 2018. Maak een mooie, gekke, creatieve foto van één van de deelnemende locaties aan het Weekend en mail deze uiterlijk maandag 10 september vóór 12 uur naar info@osger.nl onder vermelding van je naam en leeftijd. De winnende foto wordt geplaatst in deze krant.

Op zondag is op landgoed Oud-Poelgeest ook van alles te doen (zie onder). Bij de receptie kan je een speurtocht afhalen. Om 14.30 uur kan je meedoen aan een dansworkshop Hoe dans je water? van balletschool Giselle i.s.m. Fields of Wonder. Locatie: bij de vijver achter het kasteel. Duur 30 minuten. Leeftijd 5-8 jaar. Maximaal 15 kinderen. Aanmelden via info@fieldsofwonder.nl. Tenslotte, om 15 uur en om 16 uur kan je over het landgoed meewandelen in de voetsporen van Boerhaave. Duur 45 minuten. Leeftijd vanaf 12 jaar.

Gratis ijsje

Het hele weekend kunnen kinderen bij inlevering van een ingevulde speurtocht, een (gratis) ijsje ophalen bij IJssalon Tutti-Frutti (Geverstraat 59). De speurtocht wordt met het programmaboekje verspreid via o.m. de Oegstgeester boekhandels.

Meer informatie

Voor meer informatie over het Open Monumenten & Osger Weekend 2018: het programmaboekje is vanaf 30 augustus (gratis) te verkrijgen bij het Gemeentehuis, de Oegstgeester boekhandels, de bibliotheek, K&O, diverse winkeliers en tijdens het weekend, op de deelnemende locaties. Het programma is vanaf die datum ook te vinden op www.osger.nl.