Damesteam Ajax cricket mist landstitel

cricket n De cricketsters van Ajax hebben de alles beslissende wedstrijd tegen VRA niet kunnen winnen. Uitgerekend op eigen veld op sportpark Overveer ging het mis in de 33e over van de batting-inninx van VRA; het Ajax totaal werd gepasseerd. Grote teleurstelling nu voor de tweede keer de landstitel door de vingers glipte.

Na afloop moest eerst het resultaat van de andere play-off-wedstrijd worden afgewacht. Die ging tussen Quick Haag en VCC. Drie teams hadden voorafgaand nog kans op de titel. Vandaar dat de 'run rate' een beslissende factor ging spelen. Toen de uitslag binnenkwam, werd duidelijk dat VRA zich definitief landskampioen mocht noemen en op sportpark Overveer de beker van de voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Cricket Bond kreeg overhandigd. De captain van de teleurgestelde formatie Amber de Groot verwoordde dat Ajax net aan de play-offs had gehaald. "Tegen Quick Haag en VCC speelden we buitengewoon goed met verrassende resultaten tot gevolg. Helaas was juist vandaag de vorm wat minder.

Zowel het batten als het fielden waren niet van het niveau zoals in de andere twee ontmoetingen." Ajax bereikte in de 40 reguliere overs aan bat, mede door scores van Amy Yates (53) en Pietje Suurenbroek (51 not out) een score van 169 runs voor het verlies van slechts drie wickets. Ook Christine Erkelens en Jolien van Vliet, respectievelijk 19 en 24 runs, onderscheidden zich. Het op zich niet zo slechte totaal bleek uiteindelijk geen onneembare horde voor het sterk battende VRA. Met name de best battende dame, die geregeld tot century's komt (persoonlijke score van 100 of meer runs) demonstreerde vormbehoud. Met haar 87 runs not out droeg zij nadrukkelijk bij aan het succes dat haar team naar de landstitel leidde. Zeven overs voor het einde ging VRA over het Ajax totaal heen.

Conclusie: op zich heeft Ajax een goed seizoen gespeeld, maar een wrange nasmaak blijft.