Ook dit jaar is er weer veel te doen in Cultuurhuis De Paulus tijdens het Open Monumenten en Osger Weekend. | Foto PR
Ook dit jaar is er weer veel te doen in Cultuurhuis De Paulus tijdens het Open Monumenten en Osger Weekend. | Foto PR Foto: Willemien Timmers

Cultuurhuis De Paulus bruist in het Open Monumenten & Osger Weekend

cultuur n Op zaterdag 8 en zondag 9 september is het weer Open Monumenten & Osger Weekend. Het thema dit keer is 'in Europa'. Natuurlijk doet Cultuurhuis De Paulus hieraan mee en opent op 8 september zijn deuren. De Pauluskerk, waarin het cultuurhuis zijn activiteiten ontplooit, is immers een rijksmonument. Gebouwd eind jaren twintig van de vorige eeuw, geldt dit gebouw als een mooi voorbeeld van de Amsterdamse School.

Het cultuurhuis presenteert deze zaterdag zowel een dag- als een avondprogramma, waar zij bezoekers graag voor uitnodigen. Beide programmadelen zijn gratis.

Deze dag wordt mede mogelijk gemaakt door de inzet van vrijwilligers. Maar ook door het jaar heen zijn zij van groot belang voor het cultuurhuis. Vrijwilligers ontvangen en verzorgen gasten, houden de tuin mooi en in goede conditie en voeren kleine technische werkzaamheden uit. Zonder vrijwilligers zouden veel activiteiten niet of in mindere mate mogelijk zijn.

12.00 - 17.00 uur Expositie Mayo de Graaf.


12.00 - 17.00 uur Verkooptentoonstelling Glazen sieraden van Atelier Vuur en Glas, Cobi Vink-Stephan. De opbrengst is bestemd voor activiteiten van het cultuurhuis.

12.30 uur Optreden door het Fresca Ensemble, een vierstemmig a capella ensemble met muziek vooral uit de renaissance en barok. Met deze dag het accent op Italiaanse muziek uit deze perioden.

13.30 uur Dorothee van Wijhe speelt Debussy. Ondine (uit preludes band 2), Jardins sous la pluie (uit Estampes) en L'isle Joyeuse.

14.30 uur Het Molenkoor met vaste begeleider Daan (percussie/accordeon). Het koor bestaat uit mensen met een beperking, die overdag bij Jottem werken. Deze keer is het thema 'Holland'. Het lied 'Daar bij die Molen' zal daarom zeker niet op het repertoire ontbreken.

15.30 uur Matthew Locke Brass Ensemble. Dit ensemble bestaat uit koperblazers, zowel professionals als amateurs.
Het repertoire beslaat vijf eeuwen kopermuziek van Johan Sebastiaan Bach tot Duke Ellington en John Williams in diverse bezettingen


Het avondprogramma (aanmelden via www.cultuurhuisdepaulus.nl/contact)

20.00 uur Rapenburg Kamerorkest onder leiding van Johan Top. Met Tanja Trede altviool en Pieter Leenheer piano. Concerto grosso met Maartje Valkema en Elly Mes. Anja van Dooren zal een eigen compositie voor blazers dirigeren. Dit alles onder het genot van een hapje en een drankje.


Op zondag 9 september is Cultuurhuis De Paulus niet opengesteld voor belangstellenden vanuit het Open Monumenten & Osger Weekend. Om 16.00 uur die dag is er wel het eerste concert in de serie Zondagmatinees van het nieuwe seizoen in De Paulus.
www.muziekkamer-oegstgeest.org.


Expositie Fotoclub Oegstgeest

osger n De expositie van Fotoclub Oegstgeest is dit jaar in het gemeentehuis te zien tussen woensdagmiddag 5 en zondag 9 september. Dus ook tijdens het Open Monumenten & Osger Weekend 8 en 9 september.

Het landelijk thema is 'In Europa', en daar speelt Fotoclub Oegstgeest op in met een serie foto portretten van Oegstgeestenaren die van oorsprong afkomstig zijn uit een ander Europees land. Aan de expositie is ook een fotowedstrijd verbonden. De prijsuitreiking is op zondag 9 september om 15.00 uur in het gemeentehuis.