FC Oegstgeest op weg naar een doelpunt. | Foto Lichtenbeldfotografie
FC Oegstgeest op weg naar een doelpunt. | Foto Lichtenbeldfotografie Foto: Paul Lichtenbeld

FC Oegstgeest wint 'Strijd om de Vos' van uitdager en dorpsgenoot ASC

voetbal n Met het officieel worden van de fusie tot voetbalvereniging FC Oegstgeest en de goedkeuring voor de aanpassingen van het sportpark de Voscuyl daagde het bestuur van ASC het bestuur van FC Oegstgeest uit om jaarlijks, toch een derby te blijven spelen. Uiteraard nam FC Oegstgeest deze uitdaging aan.

Afgelopen zaterdag werden op het Voscuyl-complex de leden en belangstellenden van FC Oegstgeest voorafgaand aan de wedstrijd op de hoogte gebracht van de laatst ontwikkelingen door voorzitter Marc du Maine. Nadat de fotograaf wat foto's had gemaakt van een juichende tribune en van spelers en speelsters in het nieuwe tenue (helaas had nog niet iedereen er één) ging een grote delegatie te voet naar het terrein van ASC. Eén en ander opgeluisterd door een heuse fanfare.

Het zou een wedstrijd worden van een bedenkelijk niveau zoals de keeper, Peter Messemaker, van FC Oegstgeest en de trainer van ASC na de wedstrijd verklaarden tegen de verslaggever van Leiden Amateur Voetbal (Tom Mentink), het tempo was laag. Peter is dit seizoen terug op het nest. Hij speelde zijn hele jeugd bij Vv Oegstgeest. Daarna heeft hij een groot aantal jaren elders gevoetbald.
FC Oegstgeest had tot nu toe één oefenwedstrijd achter de rug tegen VVC. Deze werd gewonnen met 1-5. ASC had inmiddels twee oefenwedstrijden achter de rug, deze werden weliswaar verloren maar zoals de trainer, Mo Bougrine verklaarde, is dat in de opbouw het minst belangrijk. Zeker met de nasleep van de zomervakanties waarin het een komen en gaan is van de spelers.

Daniel Gras zette de 0-1 in het voordeel van FC Oegstgeest op het scorebord. De gelijkmaker kwam op naam van Ahmed Fernane en nog voor rust wist Joep Mulder de score op 1-2 te brengen. Bij FC Oegstgeest leek de overtuiging te verdwijnen en ASC wist daar bijna goed gebruik van te maken. Het is dat Peter Messemaker een honderd procent kans wist te verijdelen. Anders had de wedstrijd waarschijnlijk heel anders gelopen. Maar ook FC Oegstgeest kreeg aan het eind van een aantal kansen. Met de 1-3 door Bob den Hollander ging de wedstrijd op slot en kon FC Oegstgeest de prijs, 'de Vos', mee naar huis nemen.

De eerste derby zit erop. Een in alle opzichten geslaagd evenement. Enerzijds omdat het bestuur van FC Oegstgeest hiermee de kans kreeg om de leden en belangstellenden de nodige toelichtingen te geven over de aanpassingen van het complex en anderzijds weer eens een gezellige derby in Oegstgeest, die zeker geen gebrek had aan belangstelling.


Vier keer per jaar, vaker mag…

dineren n Anderhalf jaar geleden begon een van de vrijwilligers van de Zonnebloem samen met haar man gasten uit te nodigen voor een dinertje bij hen thuis. Deze avonden vallen zowel bij de gasten als bij de gastheer en de gastvrouw, bijzonder in de smaak. Gasten komen graag terug: "Het is heerlijk om verwend te worden en anderen in kleine kring te ontmoeten." Jo en Zita genieten op hun beurt van het plezier en contact dat zij met hun gasten hebben.

De Zonnebloem wil dit project vanwege het succes uitbreiden en is nu op zoek naar thuiskoks die samen met hun gezin, partner of een vriend/vriendin vier keer per jaar twee of drie gasten willen ontvangen. De Zonnebloem zal in goed overleg met de nieuwe gastheer/gastvrouw een match met gasten maken. Het streven is om buurtgenoten met elkaar in contact te brengen. De gast betaalt een kleine bijdrage en de Zonnebloem vult dit bedrag aan.

Wanneer zowel de gast als de gastheer/gastvrouw niet in staat is om vervoer te regelen, kan hiervoor een beroep gedaan worden op de Zonnebloem.

"Is dit precies waar u al lang naar op zoek bent, meldt u dan bij ons aan", laat een Zonnebloem-vrijwilliger weten. "Zou jij je opgroeiende kinderen graag in contact brengen met ouderen, overweeg dan eens of bovenstaand project iets voor jou is. Heb jij een drukke agenda waarin op dit moment geen plaats is voor een pittige vrijwilligersklus, maar zou jij op deze vrijblijvende manier toch graag een steentje bij willen dragen aan het werk van de Zonnebloem, informeer dan eens naar de mogelijkheden. Je hoeft geen topkok te zijn. Gastvrijheid, respect en aandacht zijn de belangrijkste ingrediënten."

Voor informatie en aanmelden kun je terecht op www.zonnebloem.nl/oegstgeest of bij Lineke Zwart, tel. (071) 522 76 57.

Gastvrijheid, respect en aandacht zijn de belangrijkste ingrediënten. | Foto PR
De Flora Band voorop naar ASC. | Foto Wil van Elk
FC Oegstgeest wist de eerste 'Strijd om de Vos' met 3 - 0 te winnen. | Foto Willemien Timmers
FC Oegstgeest in optocht naar ASC voor de 'Strijd om de Vos'. | Foto Wil van Elk