Afbeelding
Foto:

46ste editie Oegstgeester KIVA groot succes

vakantie n Dankzij de inzet van tientallen vrijwilligers kon vorige week de 46ste editie van de Oegstgeester Kindervakantie week plaatsvinden.

De organisatie was ook dit jaar in handen van de jubilerende Stichting Evenementen, die al voor de twintigste keer Kindervakantieweek in Oegstgeest mogelijk maakte. Van 20 tot en met 24 augustus was er een afwissend KIVA-programma waar de KIVA-kids en leiding met volle teugen van konden genieten…

Op de eerste KIVA-dag waren er diverse spelactiviteiten in het Bos van Wijckerslooth en op het Evenemententerrein op de Lijtweg. Verder was er een vertederende theatervoorstelling van Fratelli Fiasco met de voorstelling De Dwerg.
Dinsdag 21 augustus konden de kinderen kennis maken met allerlei Circus-activiteiten bij Circus Kristal op het Evenemententerrein aan de Lijtweg. Ook was er op Oegstgeester weekmarkt en in Winkelcentrum Lange Voort een Vossenjacht met Speurspel en verzorgde Martin Forget in het winkelcentrum zijn gloednieuwe straattheatervoorstelling "De Vijfsterren Ober".
Woensdag 22 augustus werd een bezoek gebracht aan Zwembad Poelmeer en was er een leuk activiteitenprogramma op het Evenemententerrein op de Lijtweg met een Rodeo-leeuw, een klim- en glijbaan, een survivalbaan, een Pirate-Adventure en het Cadeautjes vangen. Ook deelde IJsco Ali deze dag op verassende wijze ijsjes uit.
Donderdag 23 augustus vertrokken kinderen en leiding met een aantal touringcars van Koninklijke Beuk naar familiepark Drievliet in Den Haag gebracht. 's Avonds was het swingen geblazen in de KIVA-disco.
Vrijdag 24 augustus was er 's ochtends een leuke spelenkermis, namen de KIVA-kids de slang ter hand bij de Oegstgeester Brandweer en was aan het eind van de middag de eigentijdse kindertheatervoorstelling van Fanatiek Evenementen met Mike-E en Spike-Y.
KIVA 2018 werd even na 16.00 uur afgesloten met een slotactiviteit op de Lijtweg en kregen de KIVA-kids een KIVA-petje. Evenementeninitiatiefnemer Diderik Selier benadrukte hoe geweldig het is dat zo veel enthousiaste vrijwilligers hun steentje willen bijdragen aan de KIVA-week. Ook was er een woord van dank aan de Gemeente Oegstgeest, de mensen van de Gemeentewerken en alle iedereen die op zijn/haar manier een aandeel heeft gehad in het succes van de 46ste Kindervakantieweek.
Wie denkt dat er nu rustige tijden aan zullen breken voor de Stichting Evenementen heeft het mis: De inschrijving van het nieuwe cursussenseizoen gaan alweer van start. Ook staan nog diverse extra activiteiten op het programma in het kader van het 25-jarig bestaan van de Stichting Evenementen.


Stage voor statushouders

vluchtelingen n De integratie van statushouders (vluchtelingen met verblijfsvergunning) is nadrukkelijk onderwerp van gesprek tussen de gemeente Oegstgeest en diverse maatschappelijk partners.

Belangrijk onderdeel daarvan is een tweejarig programma (dat bekend staat onder de naam JAS en wordt uitgevoerd door de gemeente Leiden) dat alle volwassen statushouders doorlopen ter ondersteuning van de integratie in de samenleving en de toeleiding naar werk. Aanvullend hierop gaat de gemeente in samenwerking met Vluchtelingenwerk ontmoetingen faciliteren tussen statushouders en lokale ondernemers om de mogelijkheden op een stageplaats of baan te vergroten. Bij de gemeente Oegstgeest is inmiddels de eerste statushouder gestart met een taalstage van drie maanden.

Afbeelding