Afbeelding
Foto: Wim van Tuijl

Biljartcentrum Oegst­geest bestaat tien jaar

biljart n Biljartcentrum Oegst­geest bestaat tien jaar. In de week van 20 tot en met 24 augustus houdt de stichting inloopavonden van 19.30 tot 21.30 uur. Iedereen, vrouwen, mannen en jeugd, is uitgenodigd om de sportieve uitdaging aan te gaan.

Het biljartcentrum heeft de beschikking over tien biljarttafels en twee grote matchtafels. Het centrum biedt onderdak aan tien biljartclubs. Verder trainen en spelen er topbiljarters uit het hele land.

Van vrijdag 24 tot en met zondag 26 augustus spelen acht topbiljarters een Nationaal Kadertoernooi. Iedereen is welkom om te komen kijken.

Meer over het biljartcentrum op sportpark De Voscuyl, naast de sporthal, staat op de website www.sbco.nl.


Mart Hortensius nieuw bij Fiks

korfbal n De selectie van korfbalvereniging Fiks is een nieuwe speler rijker. Zijn naam: Mart Hortensius.

Na zijn universitaire studie is hij aan de slag gegaan in de financiële dienstverlening bij uitzendbureau I4Talence. Mart heeft zijn jeugd bij 's Leidens beste korfbalclub, Pernix, doorgebracht. "Op mijn 18e werd ik gevraagd door TOP Sassenheim; de korfbalvereniging die tot de landelijke top behoort en de afgelopen jaren landskampioen is geworden. Ik begon bij TOP in de oudste jeugd, de A1, die eveneens in de hoogste afdeling uitkomt. Daarna stroomde ik door naar TOP 2", vertelt Mart.

Dit achttal is ook altijd te vinden in de hoogste landelijke reserveklasse. Hij bereikte geen basisplaats in TOP 1. "Ik heb goede vrienden bij Fiks en kom er regelmatig. Er heerst een hele gezellige sfeer waarin ik mij prima thuis voel. Daarnaast heeft de selectie van Fiks de afgelopen jaren een enorme sprong naar boven gemaakt. Reden voor mij de uitdaging aan te gaan om een basisplaats in Fiks 1 te krijgen; zeker nu dit team in de één na hoogste klasse van Nederland uitkomt", aldus Mart.