Afbeelding
Foto: Willemien Timmers

Bloemen in boomspiegels

Aan het Hella Haaseplantsoen hebben we zaden geplant bij de bomen op de parkeerplaats.

Hoe mooi zou het zijn als alle perken in Oegstgeest de hele zomer vol staan met korenbloemen en andere nectarplanten voor insecten? De gemeente hoeft niet meer te schoffelen en planten beschermen tegen uitdroging.
Met natuurhartelijke groet,
Joost van der Sluijs


Oegstgeest in de Top 10?

Oegstgeest in de top 10? Dat betwijfel ik. In de krant van woensdag jongstleden, op pagina 5 onder lezers schrijven, staat een stukje over vliegtuigoverlast.
Ik vind als je zelf vaak hebt gevlogen en mijn zoon vliegt vaak zakelijk, kinderen en kleinkinderen gebruiken regelmatig het vliegtuig, kan ik daar niet over klagen en doe dat ook niet. Wie wel als men zelf gebruik maakt van een vliegtuig?
Ik vind dat Oegstgeest niet meer is dan 50 jaar geleden. Ik heb 38 jaar gewoond in de Schilderswijk en hier nu 12 jaar in een prachtig appartement.
Naast ons zit de lunchpauzeruimte van een grote winkel, die er buiten een troep van maken. Overal liggen peuken etc. Ook de stoep en het gezellige terras worden weinig geveegd.
Op de zondagavond en maandag (schoonmakers komen wel eens) is de Irislaan en het einde van de Lange Voort één vieze puinhoop van papiertjes etc.
De jeugd krijgt overal de schuld van, maar wij hebben hen opgevoed!
Gemeente maak je niet druk over een rode gevel van DOS in de De Kempenaerstraat (die er trouwens keurig uitziet). Zorg dat de prullenmanden niet overvol zijn; dat houdt ons dorp schoon! Bespaar niet op personeel! We betalen genoeg!!

N. van Brouwershaven


Bewonersvereniging Oegstgeest aan de Rijn houdt wijkbarbecue

ontmoeting n De Bewonersvereniging Oegstgeest aan de Rijn (BOAR) houdt op 1 september haar jaarlijkse wijkbarbecue voor bewoners van Oegstgeest aan de Rijn.

De barbecue wordt gehouden van 16.00 tot 20.00 uur in het Park Landskroon, op het gedeelte met de speeltoestellen. Voor de bewoners, vooral die er net zijn komen wonen, is het een prima gelegenheid om de 'buren' te leren kennen. Voor de kinderen is er voldoende gelegenheid om met elkaar te spelen.

De bewonersvereniging zorgt voor het eten. De bewoners wordt gevraagd om zelf iets te drinken mee te nemen om met elkaar te delen. Opgeven voor 28 augustus bij info@bewoar.nl.

Leden van de BOAR betalen voor volwassenen € 10,00 en voor kinderen (vijf tot en met elf jaar) € 5,00. Niet-leden betalen voor volwassenen € 12,50 en voor kinderen € 7,50. Kinderen jonger dan vijf jaar mogen gratis meedoen.

Bijdragen kunnen worden overgemaakt op NL21 RABO030 504 9739 onder vermelding van BBQ. Lid worden kan ook, dit kost € 7,50 per jaar.


Basiscursus natuur IVN

natuur n De Basiscursus Natuur van IVN is gericht op iedereen die graag wat meer zou willen weten van de natuur in de eigen omgeving.

In de najaarscursus komen aan de orde de verschijnselen die met de herfst te maken hebben en daarbij gaat men in op de meest voor de hand liggende vragen. Zoals: waarom verliezen veel bomen hun blad als de winter komt, waarvoor dienen de bessen en de eikels, waarom trekken sommige vogels wel weg en andere niet, wat zijn paddenstoelen eigenlijk voor dingen?

De cursus bestaat uit drie avonden en drie excursies. Voorkennis is niet vereist.
Theorieavonden: woensdag 26 september, woensdag 10 oktober, woensdag 17 oktober.
Plaats: Wellantcollege, Oegstgeest. Aanvang: 19.30 u.
Excursies: zaterdag 29 september, zaterdag 13 oktober, zaterdag 20 oktober. De wandelingen beginnen om 10.00 u, op locaties in de directe omgeving.
De kosten bedragen € 45,-. incl. koffie/thee op de avonden.
Informatie en aanmelding: Hans ter Mors 071 3617521 hanstermors@xs4all.nl

Afbeelding
Afbeelding