Het huidige bestuur van het Platform Voor Ondernemers Oegstgeest (PVOO). | Foto Wil van Elk
Het huidige bestuur van het Platform Voor Ondernemers Oegstgeest (PVOO). | Foto Wil van Elk Foto: Wil van Elk

Vijftien jaar PVOO

Ondernemers n Het Platform Voor Ondernemers Oegst­geest (PVOO) bestaat vijftien jaar en telt 250 leden. 'Voor en door de leden', dat is het motto. Maar vooral ervoor zorgen dat het werkklimaat voor de ondernemers zo goed mogelijk wordt onderhouden, zowel lokaal als in de regio. PVOO is een volwaardige gesprekspartner met lokale besturen en de Kamer van Koophandel.

Het PVOO houdt op de eerste donderdag van de maand een netwerkbijeenkomst op verschillende locaties in Oegstgeest. Soms worden de bijeenkomsten gesponsord en gekoppeld aan een bedrijfsbezoek. Niet alleen gezellig bijeenkomen en netwerken, maar de betreffende bedrijven zetten zichzelf in de spotlights, laten de leden een kijkje nemen in hun keuken onder het genot van een glaasje bier of wijn en wat borrelhapjes. Tijdens deze netwerkborrels wisselen ondernemers informatie uit onder elkaar op zowel commercieel als belastingtechnisch gebied.

Het bestuur van PVOO heeft zich de laatste jaren vooral ingespannen om het commerciële klimaat in Oegst­geest te verbeteren samen met de lokale bestuurders. In het algemeen staat het belang van de regionale samenwerking op de agenda en in het bijzonder die van de lokale winkelcentra en bedrijventerreinen. Ook Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en Duurzaam Ondernemen krijgen de nodige aandacht.

PVOO viert het derde lustrum medio september op gepaste wijze. Niet met een Cycling Dinner 'fietsen, eten, drinken en dansen' zoals bij het tienjarige bestaan. Niet op een vaste locatie, maar zoals een onderneming 'voortvarend' te werk gaat: Met een Floating Dinner door De Kaag en Braassem.

De Oegst­geester Golf Club (OGC) organiseert begin oktober de netwerkbijeenkomst. De PVOO-leden komen op bezoek in het nieuwe clubhuis van OGC dat hoogstwaarschijnlijk nog zal ruiken naar de laatste verfstreken.

In principe kan iedereen die in de regio woont en/of zakelijk verbonden is met Oegst­geest (en ingeschreven is bij de Kamer van Koophandel) lid worden van het PVOO. Informatie over de leden en het huidige bestuur is te vinden op de website van PVOO: https://pvoo.nl. Ook data van evenementen over interessante regionale bijeenkomsten voor ondernemers is er vermeld.

Nieuwe leden kunnen zich aanmelden via email: info@pvoo.nl waarbij het ingevulde aanmeldformulier ondertekend dient te worden geretourneerd. Nadere informatie en/of vragen kan via het e-mailadres secretariaat@pvoo.nl.

Op de foto de bestuursleden van het Platform Voor Ondernemers Oegst­geest (PVOO): Linda van de Oudeweetering, penningmeester Ronald Remmers, Karen Rueb-Braakman, voorzitter Paul Jansen, secretaris Lia van Schaik, Anneke Anholts-Brussee en Marlene Simoons.