Wim van Tuijl werd bij ASC in de schijnwerpers gezet omdat hij al vijftig jaar cricketwedstrijden scoort. | Foto website ASC
Wim van Tuijl werd bij ASC in de schijnwerpers gezet omdat hij al vijftig jaar cricketwedstrijden scoort. | Foto website ASC Foto: ASC

Jubilaris Wim van Tuijl in het zonnetje gezet bij Ajax-cricket

cricket n Op zaterdag 4 augustus, na afloop van de wedstrijd van de Zami-selectie tegen VCC, is er een klein feestje gevierd bij Ajax-cricket in Sportpark Overveer. Op de kop af vijftig jaar is Wim van Tuijl (ook bekend als correspondent voor de Oegstgeester Courant) dit jaar actief als zelfstandig cricketscorer. Dit meldt ASC-cricket op zijn website.

In de loop der tijd heeft een aantal Ajax-teams dankbaar van zijn diensten gebruik gemaakt. De laatste jaren was Wim vooral actief op de zaterdagmiddag.

Het 'vak' van scorer heeft Wim niet op een cursus geleerd maar in de praktijk onder leiding van een oude rot. Zo ging dat in de vorige eeuw. In dit geval is het de vaste scoorster van Ajax 1 geweest, Ina de Jongh, die Wim klaarstoomde voor het grote werk.

Vanwege vijftig jaar trouwe dienst kreeg Wim een bierpas en een fraaie pen met toepasselijke inscriptie aangeboden.


Ajax wint van PSV

cricket n De aanhef klinkt waarschijnlijk iedere lezer als muziek in de oren. Het geeft een triomfantelijk gevoel. De Oegstgeester cricketclub Ajax pakte op het Eindhovense PSV de volle winst.

Daarmee handhaaft Ajax zich in de eerste klasse. De thuisclub ging eerst batten en deed dat prima. Liam Scammell bouwde met Quincy Brouwer aan een indrukwekkend partnership. Pas op 105 viel het eerste wicket. Met name eerstgenoemde was scorend op dreef en kwam tot 97 runs daarbij prima geholpen door Quincy die er 25 maakte. Ook Misha Siriwardana (28) en A. Paliwal (22) droegen nadrukkelijk bij aan het totaal van Ajax dat uiteindelijk op 208 kwam.

PSV werd door een scherp fieldend Ajax voortdurend onder druk gezet en zag met regelmaat batsmen uitgaan. Op 94 waren al 5 Eindhovenaren uit. Nadat de beste batsman op 129 zijn wicket verloor, was het lot bezegeld. Niet veel overs later was PSV voor 149 all out. De bowlers werden goed geholpen door hun teamgenoten. Misha Siriwardana, Adam Mitchell, Arthur Koppejan en Iqbal pakten vangen. M. Kahn, Thomas Milde en Quincy Brouwer waren als bowlers succesvol.