Job Cohen keert wel vaker terug naar Oegstgeest. Zo was hij te gast bij een nieuwjaarsreceptie van Progressief Oegstgeest in 2014. | Archieffoto W.v.Elk
Job Cohen keert wel vaker terug naar Oegstgeest. Zo was hij te gast bij een nieuwjaarsreceptie van Progressief Oegstgeest in 2014. | Archieffoto W.v.Elk Foto: Wil van Elk

Job Cohen opent Open Monumenten & Osger Weekend

cultuur n Het Open Monumenten & Osger Weekend begint op woensdag 29 augustus al met een evenement in het gemeentehuis dat begint om 20.00 uur.

De Vereniging Oud Oegstgeest (VOO) heeft Job Cohen, oud-minister en oud-inwoner van Oegstgeest, bereid gevonden een lezing te houden met als titel: "Europa, oud en nieuw". Het verhaal gaat deels over het verleden (stromingen van volkeren, wat in Leiden, de regio, Nederland, zijn eigen familie), deels over het heden en ook over de toekomst: over het belang van Europa. En over huidige ontwikkelingen die hieraan afbreuk doen.
Na de lezing van Job Cohen, zal Lineke Hofdijk, voorzitter van Osger, het programmaboekje van het weekend 8 en 9 september aanbieden aan burgemeester Emile Jaensch en wethouder Matthijs Huizing. Het programmaboekje kan vanaf dat moment door ieder gratis worden meegenomen of opgehaald bij het gemeentehuis, de bibliotheek en de Oegstgeester boekhandels. De Vereniging Oud Oegstgeest heeft speciaal ter gelegenheid van dit weekend een fietstocht door Oegstgeest samengesteld die voert langs alle plaatsen in Oegstgeest die op de één of andere manier met Europa verbonden zijn. Het boekje, getiteld "Europa en Oegstgeest", met daarin de beschrijving van deze fietstocht zal door Rianne Meester, voorzitter van de VOO, aangeboden worden aan Wil van Elk, prominent Oegstgeestenaar en fietsliefhebber. Ook het fietsboekje zal bij de bovengenoemde plaatsen kunnen worden verkregen.

Afbeelding