Onderzoek uitbreiding Het Dok

onderwijs n Basisschool het Dok aan het Rustenburgerpad in Nieuw-Rhijngeest heeft een aanvraag ingediend voor uitbreiding van het gebouw.

Uit onderzoek blijkt dat uitbreiding van het bestaande gebouw met één verdieping zeer duur is. Daarbij kan met deze uitbreiding maximaal 740 vierkante meter worden gerealiseerd terwijl de school uiteindelijk behoefte heeft aan 1500 vierkante meter extra bruto vloeroppervlak.

Om deze reden wordt de mogelijkheid onderzocht om de uitbreiding te realiseren op een perceel dat vlakbij het huidige gebouw van Het Dok is gelegen. Dit perceel is in eigendom van de gemeente.


Verdiepend Museumbezoek

K&O n Botanische kunstliefhebbers opgelet: in de Internationale tentoonstelling Botanical Art Worldwide: linking people with plants' toont Museum De Zwarte Tulp in Lisse ruim 70 werken van 25 kunstenaars die zijn aangesloten bij de Vereniging van Botanische Kunstenaars Nederland. Op vrijdag 10 augustus worden tijdens een Verdiepend Museumbezoek deelnemers rondgeleid langs de tentoonstelling en zal een film vertoond worden waarin werk uit alle deelnemende landen te zien is. Verdiepend Museumbezoek op vrijdag 10 augustus van 11.00 -12.00 uur. Prijs € 6,- p.p.. Belangstellenden gaan op eigen gelegenheid naar Museum de Zwarte Tulp – Heereweg 219 in Lisse.

Dit jaar bestaat het Rijksmuseum van Oudheden 200 jaar. Hoe deze collectie ontstaan is wordt in deze lezing verteld. Over sommige voorwerpen zijn bijzondere verhalen te vertellen zoals een Grieks reliëf uit de vijfde eeuw v.Chr., dat in de zeventiende eeuw in een Nederlands landhuis werd ingebouwd en ternauwernood gered kon worden toen het landhuis in de negentiende eeuw werd gesloopt. Deze verhalen bij de prachtige voorwerpen in het museum vormen de rode draad tijdens deze lezing. Verdiepend Museumbezoek op vrijdag 17 augustus van 10.30 -12.30 uur. Prijs € 15,- p.p.. Deelnemers gaan op eigen gelegenheid naar Rijksmuseum van Oudheden - Rapenburg 28 in Leiden.


De Volksuniversiteit Leiderdorp, K&O Katwijk en K&O Oegstgeest organiseren gezamenlijk bezoeken aan musea.

Vooraf aanmelden is noodzakelijk: ko.oegstgeest@12move.nl of via de website www.ko-oegstgeest.nl of 071-5237165.