Afbeelding
Foto: Willemien Timmers

Veracruz-Mexico-1991 n Het kan soms enorm tegen zitten.

Zwerver en vrouw arriveren op een mooi uitgestrekt kampeerterrein. Ze zijn de enigen. Nog wel, er zullen nog wel meer kampeerders komen. Ligt voor de hand. Ze zoeken een wat afgelegen plek om de tent op te zetten. Een plezierig rustig verblijf voor één nacht in het vooruitzicht.

Dat loopt anders. Er komen nieuwe gasten aan. Op zich zo erg niet. Helaas installeren ze zich pal naast de Zwervers, die alles zojuist gereed hebben. Vriendelijke Mexicanen, dat wel, maar nogal lawaaierig. Er is nog heel veel vrije ruimte. De Zwervers kijken beteuterd. Wat nu? Ze zijn nogal op hun privacy en rust gesteld. Er is nog ruim gelegenheid om te verkassen naar een andere plek. Zou dat misschien beledigend zijn? Nou ja, het moet dan maar. Dus gewoon maar opbreken en weg verhuizen van de nieuwe buren. Een ongemakkelijk besluit, maar goed, het is snel geregeld.

En dan iets ongelofelijks. Zwervers klomp breekt, nee, beide klompen breken. Hoe is het mogelijk! Een volgend nieuw groepje gaat wéér vlakbij de Zwervers staan. Dus vlakbij hun nieuwe plek. Ben je net verhuisd, komen er weer mensen pal naast je staan!

Wat een pech om tot tweemaal toe mensen te treffen met de neiging anderen op te zoeken. Staat er ergens al een tent? Dan er natuurlijk naast gaan staan! Waar kamperende Nederlanders veelal de neiging hebben zich te verspreiden, zoeken de Mexicanen kennelijk elkaar juist op. Tent zoekt tent. Weer verkassen? Nou nee. De Zwervers geven het op. Mexico wint.

Toch nog een beetje geslapen? Nee, slecht, ronduit slecht. Dit zal de Zwervers voor altijd heugen. Goed voor een stukje in de Oegstgeester Courant. Trouwens, als in een land als Mexico iemand wil gaan slapen, dan is dat zijn probleem. De anderen gaan gewoon door met datgene waarmee ze bezig zijn, lawaai of geen lawaai. Vergeet vooral niet oordoppen mee te nemen!

Tenslotte is Zwerver van mening dat die gevel rood moet blijven.


Sparren met ervaren ondernemer

zakelijk n Ondernemers staan er vaak alleen voor. Dat is meestal geen probleem, daar ben je ondernemer voor geworden. Maar soms zijn er situaties waarin men zou willen 'sparren' met een onafhankelijke adviseur, die een langjarige kennis en ervaring in huis heeft.

Voor die situaties kunnen ondernemers een beroep doen op adviseurs van Stichting Ondernemersklankbord. Zij werken op basis van vrijwilligheid. Zij geven advies op allerlei terrein: bij de start van een bedrijf, marketing, hoe meer omzet, financieel advies, opvolging, bedrijfsbeëindiging of het voorkomen van een faillissement.
Vrijdag 27 juli van 14.00 tot 16.00 uur houdt Ondernemersklankbord gratis inloopspreekuur voor ondernemers in het Leids Handelshuis (boven de VVV), Stationsweg 26-28 in Leiden. Meer informatie: www.ondernemersklankbord.nl