Olivier, Hanneke Stefan en Isabeau werden met taart verwelkomd. | Foto Willemien Timmers
Olivier, Hanneke Stefan en Isabeau werden met taart verwelkomd. | Foto Willemien Timmers Foto:

Oegstgeest telt 24.000 inwoners

verhuizing n Een week of drie geleden kwamen ze vanuit Amstelveen in Nieuw-Rhijngeest wonen: Stefan Scheffer, Hanneke Schaapherder, hun kinderen Isabeau (8) en Olivier (5) en de katten Fred en Diesel. Zij brachten met hun verhuizing het inwoneraantal in Oegstgeest op 24.000.

Door Willemien Timmers

Op donderdag 19 juli bracht burgemeester Emile Jaensch een bezoek aan het jonge gezin. Hij bracht een taart mee om de mijlpaal te vieren en hen welkom te heten in het dorp. Hij noemde de mooie aspecten van de nieuwbouwwijk als het park, de in aanbouw zijnde brug en de komende supermarkt. "We merken overigens dan veel mensen uit de regio van Amsterdam richting Oegst­geest komen."
"We zijn naar Oegst­geest verhuisd omdat ik graag op fietsafstand van mijn werk wilde wonen", vertelt Hanneke. "Heerlijk om nu alles lekker op de fiets te kunnen doen. Via mijn collega's kende ik Oegst­geest al, en nu genieten we zelf van het dorpse karakter en de charme van Nieuw-Rhijngeest. Het is hier bovendien zeer kindvriendelijk"
Ook Isabeau en Olivier hebben het al naar hun zin in de nieuwe wijk, en gaan volgend schooljaar naar groep 5 en 3 van brede school Het Dok. "We hebben zelfs al meegedaan aan een hockeytoernooi bij LOHC", vertelt de dochter enthousiast.
Vader Stefan heeft al uitgebreid kennisgemaakt met de buren. "We wonen in een heerlijk gemoedelijk straatje. De bouwstijl spreekt ons aan. Inmiddels kennen we al heel wat mensen, en voelt het wonen hier heel prettig."

"We zijn op weg naar 25.000 inwoners", sprak Jaensch. "Nieuw-Rhijngeest is nog niet klaar, en ook is er bijvoorbeeld in Poelgeest nog een nieuwbouwproject dat binnenkort opgeleverd gaat worden. Als we daar zijn, zitten we op de omvang waar we de komende jaren wel zullen blijven." Als op 1 januari 2019 de teller nog steeds boven de 24.000 staat, krijgen het college van burgemeester en wethouders, maar ook de raadsleden meer vergoeding. De burgemeester gaat er dan 640 euro bruto op vooruit, de wethouders krijgen 415 euro meer en de raadsleden gaan volgend jaar van een vergoeding van €617,77 per maand naar €958,91. Pas als Oegst­geest 25.000 inwoners telt, zullen er twee zetels bijkomen in de gemeenteraad.