Afbeelding
Foto: pr

Oplichters

politie n De gemeente Oegstgeest lijkt op dit moment het doelwit te zijn van een grote pincode-oplichtersbende, zo meldt 'Oegstgeestalert' op Twitter.

Onder valse voorwendselen worden vaak oudere bewoners gevraagd hun pincode af te geven. "Ga hier niet op in!!" is het advies.


SCOL partner van ZZ Leiden

onderwijs n Zorg en Zekerheid Leiden Basketball gaat basketbalclinics verzorgen voor alle brugklassen van het Bonaventuracollege en Visser 't Hooft Lyceum.

Het bestuur van de scholen, SCOL, heeft hiertoe een overeenkomst getekend.
"We hebben een paar redenen om partner te worden van Zorg en Zekerheid Leiden", zegt Frits Hoekstra, voorzitter van SCOL. "We willen onze leerlingen stimuleren om gezond te leven en veel te bewegen. De clinics van ZZ Leiden laten onze leerlingen tijdens gymlessen ervaren hoe leuk bewegen kan zijn. Het feit dat ze gegeven worden door professionele basketballers maakt het tot een onvergetelijke ervaring. Bovendien is de basis voor Zorg en Zekerheid Leiden 60 jaar geleden gelegd door The Bona Stars, een initiatief van gymdocent Ton Kallenberg van het Bonaventuracollege, en in Leiden nog steeds een begrip. Ook daarom maken wij graag de verbinding met topsport in Leiden in de vorm van deze overeenkomst."


Basiscursus bij loopgroep

hardlopen n Loopgroep Oegstgeest start op 7 november met een nieuwe editie van de basiscursus hardlopen. De cursus is opgezet voor mensen die bijna of geen loopervaring hebben. Het doel is om vijf kilometer achter elkaar te leren hardlopen. Gecertificeerde trainers bouwen de loopconditie langzaam en verantwoord op: naast zorg voor een goede warming-up en cooling-down, is er ook loopscholing om te werken aan de looptechniek. Elke woensdag na afloop van de training staat in het clubhuis van Pecos de bar open en kunnen de loopverhalen en ervaringen worden uitgewisseld.

Op woensdag 10 oktober om 20.15 uur is er in het clubhuis van Pecos een informatieavond. "Je kunt dan al je vragen stellen over wat je kunt verwachten. De eerste training start op woensdagavond 7 november om 20.00 uur. De kosten van de 24-weekse cursus bedragen €75,- per deelnemer. Je traint twee keer per week, op de woensdagavond en de zondagmorgen. In het voorjaar ben jij dan klaar voor de 5 kilometer van de PaasHaaswijkloop!" aldus het enthousiaste bestuur van de hardloopgroep. wwww.loopgroepoegstgeest.nl.