Afbeelding
Foto:

Parkinson Café

ontmoeting n Donderdag 19 juli zijn belangstellenden van harte welkom bij get Parkinson Café in de grote zaal van zorgcentrum Van Wijckerslooth.

Ditmaal is er geen thema of spreker, maar wordt er wel actief begonnen met dr. Beat door Koos van Touw. Even de spieren los maken en verder een gezellig samen zijn waarin men van gedachten kan wisselen met mede bezoekers en bestuursleden.

Inloop vanaf 13.30 uur (start 14.00 uur) tot ongeveer 16.00 uur, in de grote zaal van Van Wijckerslooth.

Overleden
Op 9 juli is de oprichter van het Parkinson café Oegstgeest (Leiden), de heer Joop de Neef, overleden na een kort ziekbed. De crematie heeft op 13 juli plaatsgevonden.
Ondanks zijn terugtreden als stuurlid drie jaar geleden bleef hij zijn input geven. "Wij zullen Joop zeer missen maar zijn gedachtegoed zullen wij in het café voortzetten", laat de huidige stuurgroep weten.


Geen zorgen over kunstgras

politiek n Wethouder Jan Nieuwenhuis liet in de raadsvergadering van donderdag 5 juli weten zich geen zorgen te maken over de eventuele effecten van kunstgrasvelden op de gezondheid van de sporters of het milieu.

"Al eerder is gebleken dat er geen risico's voor de sporters zijn, maar er wel kans is op vervuiling van de directe omgeving van de sportvelden. Moeten we daar rekening mee houden," vroeg D66 fractievoorzitter Elfred Bus zich af.
"De vervuiling komt niet in het grondwater terecht, is geconcludeerd", sprak de wethouder. "De uitslagen zijn niet verontrustend, en vallen in die zin mee. Bovendien heeft het RIVM van de tweeduizend kunstgrasvelden de tien oudsten onderzocht. Daarna is men al op een andere manier aan gaan leggen, dus zullen nieuwe onderzoeken nog beter scoren voor wat betreft vervuiling in de directe omgeving van de sportvelden. We gaan dan ook nu geen extra maatregelen nemen bij de kunstgrasvelden die we nu aan het aanleggen zijn."