Besselink, Devilee, Fortuyn, Den Os, Van Bellen en Dumas. | Foto Wil van Elk
Besselink, Devilee, Fortuyn, Den Os, Van Bellen en Dumas. | Foto Wil van Elk Foto: Wil van Elk

Zesduizend euro voor duo-fiets Fietsmaatjes

Cheque n De Ronde Tafel Oegst­geest schonk zesduizend euro aan Fietsmaatjes Oegst­geest en bevestigde dit door een symbolische cheque op zaterdag 14 juli te overhandigen bij Van Wijckerslooth. "De fiets is al besteld", vertelde Hannie van Bellen enthousiast.

Door Wil van Elk

De leden van de Ronde Tafel 'draaien' jaarlijks de bar van de Oranjevereniging op de Hofdijck. De baropbrengst geven zij steevast aan lokale doelen. De bijdrage van dit jaar is goed voor de helft van de kosten voor een nieuwe elektrische duo-fiets. "Een mooi lokaal doel, sociaal en sportief door op een ontspannen manier bewegen en gezelligheid te combineren", legde Pieter Dumas de keuze voor dit doel uit. De nieuwe fiets wordt de derde elektrische duo-fiets van Fietsmaatjes.

Fietsles

Mevrouw Den Os, vrijwilligster van het eerste uur, reed vaardig een duo-fiets naar buiten. Zij geeft nieuwe vrijwilligers fietsles van een uur: 'Dat is echt nodig!', vertelde ze.

Mevrouw Van Bellen is een enthousiaste promotor van Fietsmaatjes: "Het college, de burgemeester en wethouders, fietsen al mee, maar ik zou zo graag willen dat ook de lokale ondernemers meedoen. Ze hebben allemaal wel iemand in hun klantenkring die de deur niet meer uitkomt. Zou mooi zijn als zij fietsmaatjes worden en gaan rijden met hun eigen klanten". In een gesprek daarna met Michel van der Burg, van Fromagerie de Patron: "Ja leuk, ik weet wel een paar klanten en doe daar graag aan mee!".