Afbeelding
Foto: PR/Margreet van Schie

Jeugdorkest 'The Warmond Whistlers' op weg naar de top

muziek n Zaterdagmiddag 8 juli beklommen de jonge spelers van het jeugdorkest 'The Warmond Whistlers', waaronder ook enkele Oegstgeester leden, de 147 treden van de toren van de Oude Jeroenkerk in Noordwijk-binnen. Eenmaal boven mochten ze even bijkomen om daarna 'hoog van de toren' te blazen.

Het jeugdorkest bestaat uit tien gevorderde bespelers van alle maten blokfluiten. Naast de bekende sopraan wordt er ook sopranino, alt en zelfs op de grote tenor gespeeld (die laatste meestal, maar niet altijd, door jongens).

Het evenement 'Hoog van de toren blazen' werd georganiseerd door de begeleiders van de wekelijkse torenbeklimmingen. Het was de bedoeling dat zowel jury als publiek beneden zou luisteren.

Vanwege de harde wind moest ook de jury helemaal naar boven. Het publiek dat beneden bleef, veel ouders waagden de klim, kreeg na afloop van het optreden nog een concertje op de grond."Het was sowieso een geweldig leuk spektakel. Toch werd het op het eind nog leuker.

Ook al waren 'The Warmond Whistlers' de enige kindergroep, ze eindigden als derde", liet begeleider Margreet van Schie weten.