Interesse om als vrijwilliger bij Hospice De Mare te werken?

helpen n Hospice De Mare is een warm gastvrij huis. Een huis waar gasten in alle rust en geborgenheid hun laatste dagen, weken en soms maanden doorbrengen, op een manier zoals zij dat willen.

Dit kleinschalige huis, gesitueerd op de eerste verdieping in het gebouw van Hofwijck, biedt plaats aan zes gasten. Om de gasten de aandacht en zorg te geven die zij verdienen heeft het hospice veel vrijwilligers nodig.
Naast de aanwezigheid van de verpleegkundige(n) 24 uur per dag, zijn het de vrijwilligers die er tussen 8 uur 's morgens en 21 uur 's avonds voor de gasten zijn.
"Vrijwilligers zijn hier de motor; zij runnen het huishouden en zorgen voor de huiselijke sfeer; een vers bloemetje op tafel, verse koffie en thee in de huiskamer, het voorlezen van een boek of 'er gewoon zijn' op momenten dat er niets gezegd hoeft te worden. Ook bieden ze aandacht en een luisterend oor aan de bezoekers van onze gasten", aldus Louise Drabbe, coördinator van Hospice De Mare.
"Het woord hospice roept bij de meeste mensen een wat beladen beeld op van stervende mensen en rouwende familie. Dat is zeker een belangrijk aspect, maar er wordt hier ook geleefd. Er wordt veel gelachen, taart gegeten, verhalen verteld en genoten van de jaargetijden, met het uitzicht vanuit de huiskamer op het park." (Citaat van een vrijwilliger)
Het is handig als je wat ervaring hebt in de zorg, maar niet noodzakelijk. Alle vrijwilligers worden geschoold in de zorg en begeleiding van de terminaal zieke mens. "Ondersteun je liever als kookvrijwilliger? Dat kan ook!"
Bij vragen of interesse: Neem contact op met de coördinator van Hospice De Mare; Louise Drabbe, 06-23267137, info@hospicedemare.nl.
Voor meer info, zie de website: www.hospicedemare.nl.