Radius filmmiddag

film n Op vrijdag 29 juni is er weer een filmmiddag bij Radius

In de film van veteraan Cédric Klapisch, schetst hij een liefdevol portret van twee broers en hun zus die met passie de wijngaard van de familie beheren. Kijkers zien herkenbaar lief en leed in een bodem van traditie. De familie is hoeder van de ambachtelijke wijncultuur, woelt met de knuisten in de aarde, trapt druiven, proeft slurpend wijn. Het tempo van de film draait om het ritme van de seizoenen, van het leven zelf.

Dit brengt je soms best in de beoogde rozige stemming. Wat een fijn land is Frankrijk toch! Op één van die 'domainen' speelt zich het leven af van Jean, Juliette en Jérémie. Allen met eigen sores, maar ook één gemeenschappelijk doel: de toekomst van hun wijngaard. De drie zetten een liefdevolle broers-zus band neer, een intiem inkijkje tijdens mooie familiemomenten. Een film over liefde voor traditie, familiegeschiedenis en de bewaking van een fysieke erfenis.

Dorpscentrum 29 juni, 14.30 uur (zaal open 14.00 uur). Kosten: €5,-. De titel is op te vragen bij Radius.tel: 707 42 00.


Hoogsensitief

training n Als hoog sensitief persoon komen er continue prikkels bij je binnen. Op fysiek, emotioneel, mentaal en zelfs spiritueel vlak krijg je informatie. Daardoor voel je je vaak overweldigd en gestrest. In de trainingen ervaar je hoe prikkels binnen komen op elk vlak. Je inzicht groeit hoe je met jouw gevoeligheid om kunt gaan.

Belangstellenden kunnen naar de training Sensfulness 1 komen op zondag 1 juli in Jottem (van 10.00 -12.30 uur). Meer informatie: www.leefjelijf.nl of bel naar 06-24761471.


De laatste trends uit oude Rome

boek n 'Mooi zijn is kunst met een geheim', zo schreef de Romeinse dichter Ovidius zo'n tweeduizend jaar geleden. Romeinse vrouwen wilden graag net zo mooi zijn als Venus, de godin van de liefde. Romeinse mannen moesten, volgens Ovidius, 'zien te behagen door hun goede smaak'. Hoe deden zij dit? Hoe hielden zij hun huid glad en rimpelloos? Waarmee poetsten zij hun tanden? Welke kapsels waren in de mode? Gebruikten de vrouwen make-up?

Dorothee Olthof (PRAE) en de Oegstgeestse Martine Teunissen (Beleef het Verleden) onthullen de schoonheidsgeheimen van de Romeinen in hun nieuwste boek 'Beauty & Fashion - de laatste trends uit het oude Rome'.

Dit rijk geïllustreerde boek over Romeinse schoonheid en mode bevat onder andere recepten van schoonheidsmiddelen en parfum en patronen voor het maken van Romeinse kleding. Op 30 juni komt dit bijzondere boek uit en dat wordt gevierd tijdens het Romeins festival in Alphen a/d Rijn.

Het boek is te bestellen (14,95 - later 19,95) via www.beleefhetverleden.nl