De veteranen van LOHC vieren feest. | Foto Wil van Elk
De veteranen van LOHC vieren feest. | Foto Wil van Elk Foto: Wil van Elk

Ajax cricket boekt nuttige zege

cricket n Ajax heeft een belangrijke overwinning behaald op HCC 2, dat in de middenmoot staat. Behalve belangrijk was de winst ook overtuigend.

De positie van de debutant op de ranglijst is florissanter geworden, want de formatie uit Oegstgeest staat nu op de zesde plaats. Het gat met de nummer 9 is slechts twee punten, maar Ajax heeft nog een wedstrijd in te halen. Er was voorafgaand aan de ontmoeting binnen de ploeg vertrouwen dat handhaving met dit team mogelijk is. Afgelopen zaterdag werd dit vertaald in daden.

Na het winnen van de toss besloot Ajax eerst te gaan fielden. De bowlers van Ajax lieten de batsmen van de tegenstander snel weten wie deze wedstrijdronde de baas was. Amitoz Bindra toonde zijn bowlende klasse door vier man van HCC uit te krijgen voor slechts 19 runs. Samen met de inbreng van Sunil Lamba, Thomas Milde, Liam Scammell en Mitchell zorgde het scherp aanvallende Ajax ervoor dat HCC al na 34 overs met slechts 100 runs all out was.

Na de functiewisseling liet Ajax battend surplus zien. Sunil Lamba en Bart Kooistra werden uitgevangen, maar een prima partnership van Thomas Milde en Lima Scammell was voldoende om het totaal van HCC voor het verlies van slechts twee wickets te passeren.


Veteranen LOHC Kampioen

hockey n Afgelopen weekend moest het dan gebeuren. Winst voor Veteranen C heren van LOHC uit bij HDM zou de titel opleveren.

De Haagse ploeg uit Duindigt had na de winterstop met enkele nieuwe spelers een indrukwekkende reeks van overwinningen neergezet. De heren van LOHC moesten aan de bak. LOHC was vanaf de eerste minuut fel en scherp in de duels, met één doel voor ogen, en dat was kampioen worden.

Vanuit een gesloten verdediging (minst gepasseerde van de league) ging LOHC op zoek naar de openingstreffer. Rasaanvaller Frank van der Hout bleef uiterst kalm en kon slim de score openen. Het massaal meegereisde LOHC-publiek liet van zich horen. Niet lang daarna kon Captain Paul Dwarshuis in tweede instantie uit een corner scoren.

Na de rust gooide LOHC de wedstrijd in het slot met de 0-3 en uiteindelijk 0-4. HDM kon nog eenmaal scoren maar was zo kapot gespeeld door de bevlogen Oegstgeestenaren, dat zij geen vuist meer konden maken. 1-4, LOHC de terechte kampioen van de 2e klasse.

Na afloop was er de ontlading. "Ik heb veel meegemaakt in mijn internationale hockey carrière maar dit is veruit de mooiste groep individuen waar ik deel heb van mogen uitmaken. Ik heb nog niet eerder zo'n sterk collectief bij elkaar gezien" aldus de zichtbaar aangeslagen box to box speler HJ Witsenburg. Ervaren sluitpost Christian Swinkels: "Als we de ploeg bij elkaar kunnen houden, dan kunnen we volgend jaar in de 1e klasse gewoon meedraaien in de middenmoot". De kampioensploeg werd vervolgens groots onthaald op het bordes bij het clubhuis in Oegstgeest.