Overblijfvader Henk Rijks komt naar Oegstgeest

boeken n Na het succesvolle bezoek van Karin Slaughter aan Oegstgeest afgelopen zondag, organiseert de Rijnlandse Boekhandel de volgende activiteit: Henk Rijks, de Overblijfvader, komt naar Oegstgeest.

Op vrijdagavond 29 juni, tijdens de koopavond, is Henk Rijks vanaf half 8 te gast bij de Rijnlandse Boekhandel.

Hij vertelt over het tot stand komen van De overblijfvader en ook algemeen over het schrijven van boeken en hoe een boek tot stand komt. Aan de hand van beelden zal hij zij verhaal vertellen.


De overblijfvader - Henk Rijks

Tonk van Lexmond leidt een rustig leven op een ranch in Ecuador, tot het noodlot hem dwingt terug te keren naar Nederland en hij zich na vijf jaar afwezigheid weer over zijn tweelingzoontjes moet ontfermen. Het leven in Oegstgeest verschilt dag en nacht van zijn leven in Zuid-Amerika – ook een jungle, maar van een heel andere orde. Hier is het overleven in de sociale pikorde: je conformeert je, of je ligt eruit. Algauw ontdekt Tonk dat hij niet de enige buitenstaander is en hij raakt bevriend met de ex-militair Staal. Het kan niet anders dan dat die twee zich samen in de nesten werken. Een roman die blootlegt hoe ver we gaan voor het ophouden van de schone schijn en hoe we slaven zijn van onze telefoons. Een verhaal over vaderschap, opvoeding, en burgerlijkheid.

'Een onthutsend urgent boek (...) Perfect leesvoer'. - Saskia Noort

'Nauwelijks verholen maatschappelijk engagement op een bedje van cultuurpessimisme, een fijne twist op het eind en een aanstekelijke kijk op de moderne bakfietsmoeder.' - Jan Heemskerk

'Wat hier telt is de mix van lichtvoetige en graag wat incorrecte maatschappij- en levensstijlkritiek en een spannend verhaal met thriller-elementen.' - Tzum