Gemeente sluit overeenkomst met Curium over huisvesting Leo Kanner

huisvesting n Curium-LUMC aan de Endegeesterstraatweg biedt de Leo Kannerschool al gedurende een lange periode huisvesting om zijn cliënten de mogelijkheid te bieden op het instellingsterrein onderwijs te volgen.

Omdat het gaat om regulier onderwijs, heeft de gemeente de zorg voor de huisvesting van de school. De regelgeving voor GGZ-instellingen als Curium-LUMC is gewijzigd, en daarom is het niet meer mogelijk om het gebruik van de onderwijshuisvesting voort te zetten op basis van de hierover in het verleden gemaakte afspraken.

Daarom gaan de gemeente en Curium-LUMC een overeenkomst aan waarbij de gemeente een vergoeding betaalt op basis van de werkelijke huisvestingskosten.


Protestdag vliegtuigoverlast

hinder n Op 23 juni organiseren alle bewonersdelegaties en de milieubewegingen een protestdag in plaatsen met een vliegveld.

Platform Duurzaam Dorp Oegstgeest is op 23 juni aanwezig bij de manifestatie tegen tegen de groei van Schiphol (en de daarbij behorende geluidoverlast en milieubelasting) op het Museumplein in Amsterdam, om 13.00 uur.


Eerst is er een openingsspeech namens de organisatie. Daarna zal er gezamenlijk op een creatieve manier een rood sein af worden gegeven aan Schiphol dat zelfs vanuit het vliegtuig te zien is. Vervolgens biedt de organisatie een podium aan sprekers van zowel links als rechts en zowel bewoners als de groene partijen.


D66 wil meer vrouwen in de provinciale politiek

politiek n D66 Oegstgeest wil graag meer vrouwen in de politiek. Afgelopen maart organiseerde de partij nog een succesvolle bijeenkomst voor vrouwelijke politici en bestuurders in het gemeentehuis van Oegstgeest. Op veel plekken kan de man-vrouwverhouding beter, ook in de politiek.

'Het is belangrijk dat er ook bij deze verkiezingen meer vrouwen op de lijst staan'

Volgend jaar zijn de verkiezingen voor de Provinciale Staten en ook in Zuid-Holland zijn de voorbereidingen in volle gang. "Het is belangrijk dat er ook bij deze verkiezingen meer vrouwen op de lijst staan en dat de stem van vrouwen wordt gehoord", aldus Wietske Veltman. Zij is een zeer actief D66-lid binnen Oegstgeest én de regio.

Veltman was onder meer voorzitter van de programmacommissie voor de gemeenteraadsverkiezingen en zit nu in zo'n zelfde commissie voor de Provinciale Statenverkiezingen.

Els Borst netwerk

Om al deze redenen heeft D66 Oegstgeest aansluiting gezocht bij het Els Borst Netwerk Leiden. Dit netwerk heeft donderdag 21 juni de officiële kick-off en is voor D66-vrouwen uit Leiden en de Leidse regio. Ook vrouwen van buiten de partij die interessante bijeenkomsten willen bijwonen zijn welkom. Het netwerk heeft onder andere als doel om de drempel te verlagen voor vrouwen om politiek actief te worden en om diversiteit te agenderen en te stimuleren.

Op dinsdag 26 juni organiseert het Els Borst Netwerk Leiden een avond over de Provinciale Statenverkiezingen, kandidaatstelling en de belangrijke thema's. Wietske Veltman is één van de sprekers. Andere sprekers zijn Juliët van Oudenhoven, Janelle Bade (statenleden Zuid-Holland) en Helga Bijker (talentencommissie). De toegang is gratis. Aanmelden kan via de website van D66 Leiden.


Vervolg van de voorpagina

"Hij is een uitstekend bestuurder die kennis en kunde heeft, die op zal komen voor Oegstgeest, en die precies weet hoe het dorp in elkaar zit."


"Het is onhandig dat dit zo gebeurd is", liet Elfred Bus (D66) weten. "Er is veel over de kandidaatstelling van Huizing te doen geweest, waardoor dit een beetje voelt als een valse start."


Bus benadrukte daarnaast het jammer te vinden dat wethouder Huri Sahin (vanwege een zorgsituatie in haar gezin) voorlopig niet in Oegst­geest komt wonen. "Het is belangrijk dat wethouders een band met Oegstgeest opbouwen, en we hechten veel waarde aan het wonen van collegeleden in Oegstgeest. We hebben begrip voor de situatie, maar we willen het wel genoemd hebben."
Burgemeester Jaensch benadrukte dat er voor alle drie de kandidaten inmiddels een speciale VOG (verklaring omtrent gedrag) ligt, waarin tien jaar is teruggekeken naar het gedrag van de beoogd wethouders. "Met de kandidaten is uitgebreid gesproken over relaties, nevenfuncties en gedragscodes."

'Het is onhandig dat dit zo gebeurd is'


De twee leden van de fractie van Hart voor Oegstgeest bleven bij hun mening, en stemden tegen de benoeming van Matthijs Huizing als wethouder. Met 15 stemmen voor en 2 tegen kon hij evengoed de belofte afleggen. Huri Sahin en Jan Nieuwenhuis kregen wel de vóórstemmen van alle 17 aanwezige raadsleden.