Heeren van het Dorp

Ontmoeting n Eens in de zes weken komt een aantal Heeren bij elkaar om over een bepaald onderwerp van gedachten te wisselen.

Zo ook op dinsdagmiddag 26 juni van 14.00 tot 16.00 uur bij Radius, locatie Haeswijk, Pres. Kennedylaan 141 in Oegstgeest. Er zal gediscussieerd worden over het onderwerp 'Het recyclen van plastic heeft weinig effect op het milieu'. Van tevoren aanmelden wordt op prijs gesteld: graag bij Radius, Adinda Heemskerk, (071) 7074200, a.heemskerk@radiuswelzijn.nl.
Kosten: €1,- voor koffie en thee.
Alle Heeren zijn van harte welkom.


Afscheid van                 Jos Roeffen

receptie n Donderdag 21 juni neemt wethouder Jos Roeffen na vijfenhalf jaar afscheid als wethouder van Oegstgeest. Hij heeft zich met veel toewijding en enthousiasme ingezet voor het bestuur van Oegstgeest op vele terreinen. Dat waren onder meer beheer en onderhoud en ruimtelijke plannen, maar ook jeugd, onderwijs, werk en inkomen, duurzaamheid en kunst, cultuur en erfgoed.

Oegstgeestenaren wordt de mogelijkheid geboden om afscheid te nemen van Jos Roeffen als wethouder tijdens een afscheidsreceptie. Deze vindt plaats op donderdag 21 juni van 17.00 tot 19.00 uur in restaurant Wine en Dine, Rhijngeesterstraatweg 12 in Oegstgeest.


Noodlanding

vliegtuig n Op zaterdag 16 juni heeft een sportvliegtuigje een noodlanding gemaakt in de Elsgeesterpolder in het land van boer Brussee aan de Vinkenweg.

Op zondag is het toestel weer veilig opgestegen op weg naar Lelystad. "Ik bedank de politie Schiphol die het vertrek kundig heeft begeleid", aldus burgemeester Emile Jaensch op Facebook.

Bij de geslaagde noodlanding van het sportvliegtuigje in het weiland zijn alle inzittenden ongedeerd gebleven.

Piloot Sjaak de Lijster was met gezelschap opgestegen vanaf Lelystad Airport en wilde even naar 's-Gravenzande vliegen, om naar zijn ouders te zwaaien, vertelde hij aan Omroep West. Toen ze bij Leiden waren, begon de motor te sputteren. In de lucht kreeg hij het probleem met de motor niet opgelost, en dus zette hij het toestel veilig aan de grond in het weiland.