Muziekdocent Rijnlands presenteert twee boeken

boeken n Gerwin van der Werf, schrijver en docent muziek op het Rijnlands Lyceum, presenteert op donderdag 21 juni twee boeken op één avond bij boekhandel Kooyker in Leiden.

Het eerste boek is een spannende roman over een roadtrip door IJsland met de titel "Een onbarmhartig pad" (uitgegeven door AtlasContact). Van der Werf verwerkte hierin zijn eigen ervaringen in de overweldigende natuur van dit nog steeds aan populariteit winnende vakantieland.

Het tweede boek is een serie verhalen over zijn examenleerlingen die zijn gebundeld in het boekje "Stampen en zingen, een muziekklas doet eindexamen" (verschijnt bij Ambo|Anthos). Enkele verhalen over zijn klas verschenen eerder in dagblad Trouw. Van der Werf was jarenlang de veelgelezen onderwijscolumnist voor deze krant. Het boekje verschijnt heel toepasselijk vlak na de uitslag van de examens.


Het komt hoogst zelden voor dat van een schrijver twee nieuwe boeken op dezelfde dag verschijnen.


In openluchttheater Leidse Hout

Litteris en ploef spelen Midzomernachtdroom

theater n Betreed het rijk der dromen in een speelse, eigentijdse versie van Shakespeares "Midzomernachtdroom" op donderdag 21, vrijdag 22 en zaterdag 23 juni in openluchttheater Leidse Hout (aanvang 20.15 uur).

Lysander en Hermia houden van elkaar, maar Hermia moet van haar moeder trouwen met de hooghartige Demetrius. Lysander en Hermia vluchten het bos in. Maar ze worden nagezeten door Demetrius. Op zijn beurt wordt Demetrius gevolgd door Helena, die al een tijd hopeloos verliefd is op hem. De vier jongelingen verdwalen in het bos en komen daar in aanraking met de vreemde wezens van het woud en magische gebeurtenissen…

William Shakespeares "Midzomernachtdroom" in de bewerking van Marian Pankow is een tijdloze romantische komedie vol gekke fratsen en wordt daadwerkelijk gespeeld in het bos! Tickets € 12,50 bestellen via www.oltleiden.nl of voor aanvang bij het theater.

Let op: de voorstelling start bij de muziektent De Waterlelie, naast theehuis De Leidse Hout.

Andere voorstellingen in juni: Op zaterdag 30 juni, theatercollege door oud-Boerhaave-directeur Dirk van Delft. www.oltleiden.nl