Burgemeester Emile Jaensch ontpopte zich tot een gedreven veilingmeester. | Foto Wil van Elk
Burgemeester Emile Jaensch ontpopte zich tot een gedreven veilingmeester. | Foto Wil van Elk Foto: Wil van Elk

Veiling DCO brengt meer dan tienduizend euro op

doneren n Gulle gevers leverden maar liefst 236 kavels in om vrijdagavond 15 juni te veilen voor de grote verbouwing van Dorpscentrum Oegstgeest (DCO). Veilingmeester Pieter-Gerrit Binckhorst veilde deze belangeloos in rap tempo, geholpen door de enthousiaste gastveilingmeesters Marijke in 't Veld, burgemeester Emile Jaensch en Frans van Rijn.

De thermometer aan de gevel van het centrum staat nu op 220.000 euro

Niet alle kavels werden gekocht, toch brachten ze gezamenlijk 8717 euro op. Pieter Hellinga vertelde dat volgende week al wordt begonnen met het plaatsen van de nieuwe lift. "De onderdelen liggen al klaar."

De gezamenlijke opbrengst van de verkochte kavels en van andere activiteiten bedraagt meer dan tienduizend euro. Dat bedrag komt geheel ten goede aan de verbouwing.


Naast de veiling was er een giftenpot. En een loterij om de uitslag te voorspellen. Nenke van Wermeskerken won hierbij de vaartocht voor vier personen; zij zat er slechts enkele euro's naast.


Organisator Ali Hellinga toonde zich erg tevreden. "Zo komt het einddoel van drie ton weer een stap dichterbij. Veel vrijwilligers hebben er hard voor gewerkt. De thermometer aan de gevel van het Centrum staat nu op 220.000 euro. Die kan weer met 10.000 euro omhoog."
Het Dorpscentrum Oegstgeest is een voorbeeld van een geslaagd burgerinitiatief. Allerlei verenigingen en activiteiten hebben er hun vaste stek. Maar het gebouw is vijftig jaar oud en gedateerd. Om de toekomst aan te kunnen moet er verbouwd worden. Deze zomer wordt de hal en de Grote Zaal grondig aangepakt. Dat kost ongeveer drie ton. Dat bedrag kan het Dorpscentrum nooit alleen ophoesten. Steun van derden (Fondsen en gemeente) is toegezegd. En ook het dorp draagt bij. In dat verband werd de veiling-avond georganiseerd.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding