Afbeelding
Foto: PR

Een groter WIJ

Wat kunnen wij, mensen, toch bezig zijn met ons eigen belang. Zelfs in ons kleine, welvarende dorp, zijn er altijd weer zaken waar we ons boos over kunnen maken. Altijd is er wel iemand die tegen de komst is van een brug, een tunnel, een te rode winkelgevel, een te laag vliegend vliegtuig. En altijd heeft de ander het verkeerd gedaan, wordt het je nog lang nagedragen dat je ooit in de fout bent gegaan, of worden we het niet eens over welke hond waar wel of niet los mag lopen. Altijd is er wel iemand die het beter weet. Ik chargeer natuurlijk, want soms hebben wij, mensen, echt een punt. Maar toch…

Toch zijn er lichtpuntjes waar te nemen in Oegstgeest. De afgelopen tijd stond deze krant vol van mooie, samenbindende evenementen in het algemeen belang! Aan lange tafels werd er geluncht bij de hockeyvereniging, waarbij óók de mensen uit de buurt mochten aanschuiven. Bij de voetbal dansten en zongen vrijwilligers en voetballertjes tijdens het Hemelvaartkamp. Vrijwilligers brachten rolstoelafhankelijke dorpsgenoten naar de poffertjeskraam. In Poelgeest kon je samen genieten van films in de enige winkel in de wijk. Koningsdag en de vrijmarkt op 5 mei brachten ook saamhorigheid en gezamenlijk plezier met zich mee. Het Dorpscentrum brengt velen in beweging voor een sponsoractie. En tieners van twee kerken sliepen een nacht zonder dak, in dozen op een kerkplein, en haalden daarmee 5000 euro op voor straatjongeren elders in de wereld. Daardoor kunnen 40 kansarme jongeren in Bolivia, India en Kenia nu een opleiding gaan volgen!
Laten we niet zoeken naar een breder ik, maar naar een groter wij. Deze nieuwjaarswens van onze koning blijft actueel. Het begint met echt luisteren naar elkaar. Stapje voor stapje.
Alice Siepelinga