Franse avond in Poelgeest

zomer n Op vrijdagavond 22 juni wordt in Poelgeest de zomer gevierd met een Franse avond in het wijkpark.

Iedereen is welkom vanaf 19.00 uur voor wat kinderspellen en een partijtje volleybal.
Om 20.00 begint een echt jeu de boules toernooi (inschrijven per tweetal vanaf 19.45 uur).
Heel de avond zijn er muziek, vuur en Franse hapjes en mag er gedanst en gedronken worden.

Alle bewoners van Poelgeest zijn van harte welkom: 'Neem u zelf een flesje wijn of iets anders Frans mee'.


Midzomerconcert met Leiden Sinfonietta

muziek n Op donderdag 21 juni, de dag waarop de zon haar hoogste punt heeft bereikt, luidt Leiden Sinfonietta onder leiding van gastdirigent Aron Tringali de zomer in met een avondconcert in het Dorpscentrum in Oegstgeest.

Natuurlijk staat de Nocturne uit Mendelssohns Midzomernachtdroom op het programma. In het hoboconcert van de Venetiaanse edelman, poëet, filosoof en componist Alessandro Marcello horen bezoekers juist de sprankelende dag. Solist is hoboïst Jurrien Peterse. De 99e symfonie van Haydn hoort thuis in zijn reeks Londense symfonieën. In deze symfonie was het de eerste keer dat de klarinet een rol kreeg en uiteraard schreef Haydn voor het instrument direct een vrolijke, prominente partij om met deze nieuwigheid bewondering te oogsten.

Leiden Sinfonietta biedt met dit zomerconcert in informele sfeer een klassiek en licht programma. Er is geen pauze; wél is er na afloop alle tijd voor een drankje.
Zomeravondconcert - 21 juni 20.15 uur - Dorpscentrum Lijtweg 9 Oegstgeest - parkeergelegenheid aanwezig. Entree € 7,- Tot 18 jaar/studenten € 5, Kaarten aan de zaal of reserveren via Info@Leidensinfonietta.nl


Thrillerschrijfster Karin Slaughter zondag in Oegstgeest

lezen n De wereldberoemde thrillerschrijfster Karin Slaughter komt 17 juni naar Oegstgeest. Zij nodigt iedereen uit om haar te ontmoeten in Oegst­geest bij de Rijnlandse Boekhandel aan de Lange Voort van 11.30 tot 13.00 uur.

Op 12 juni verschijnt haar nieuwe boek Gespleten, een spannende thriller over het dubbelleven van moeder Laura waar dochter Andrea naar op zoek gaat. Wat heeft zij dertig jaar voor haar verborgen gehouden? "We zijn zeer verheugd dat we Karin Slaughter te gast hebben in onze winkel", aldus René Koek. "Op zondag 17 juni (Vaderdag) zal ze haar nieuwe boek signeren en wellicht met u in gesprek gaan. Bij de Rijnlandse Boekhandel liggen gratis boekjes met daarin het eerste hoofdstuk van Gespleten en u kunt tegelijkertijd het boek reserveren zodat u er zeker van bent dat u een gesigneerd exemplaar ontvangt. We zien u graag op zondag 17 juni (en natuurlijk ook eerder) aan de Lange Voort."

Karin Slaughters thrillers worden wisselend ijzingwekkend, weergaloos spannend en gruwelijk genoemd. Ze werden in achtentwintig landen uitgegeven en verschijnen steevast op de nationale en internationale bestsellerslijsten. Slaughter verwierf internationale faam, de titel 'Queen of suspense', een grote schare trouwe fans en veel lof van haar collega-misdaadschrijvers.

17 juni, 11.30 tot 13.00 uur. Rijnlandse Boekhandel, Lange Voort, Oegstgeest.