De veilingcommissie voor de geldmeter op het Dorpscentrum. | Foto Willemien Timmers
De veilingcommissie voor de geldmeter op het Dorpscentrum. | Foto Willemien Timmers Foto:

Grootse veiling voor renovatie Dorpscentrum

geven n Enthousiast werkt een kleine club bijna dag en nacht om van de veiling voor de verbouwing het Dorpscentrum, aanstaande vrijdag 15 juni om 19.30 uur, een succes te maken.

Door Willemien Timmers

Het Dorpscentrum, dat geen subsidie ontvangt, en een huiskamer zonder drempel wil zijn voor heel Oegstgeest, is toe aan een grondige verbouwing. Hiervoor is veel geld nodig. Vandaar dat er – onder andere – een grootschalige veiling wordt georganiseerd onder de enthousiaste leiding van mr. Pieter-Gerrit Binkhorst van Onder de Boompjes.
"We hebben meer dan tweehonderd mooie kavels", vertelt Marianne Bergers enthousiast. Bouwe Dijkstra legt uit dat er zo'n zestig kavels zijn waarbij de bieder een leuke activiteit kan veroveren, zoals een dagje uit met de scooter, een bubbelontbijt, een basketbalwedstrijd van ZZ-Leiden, een brouwerijbezoek of een boottocht. "De rest is harde kavels", zegt hij. "Het loont om het aanbod van tevoren te bekijken. Dat kan op internet, maar ook komende vrijdagmiddag van 15.30 tot 17.00 uur."

Kom en bied!

Ali Hellinga heeft de lijst zorgvuldig samengesteld. "Er staan prachtige kunstwerken tussen. Kom vrijdag en bied!"
Bas Koster benadrukt dat het Dorpscentrum er wil zijn voor iedereen. "Jong of oud, wat je achtergrond ook is, we willen dat iedereen zich hier thuis voelt. Zeker na de verbouwing. Overigens kun je ook gewoon doneren, of een bol met naam in het centrale trappenhuis kopen."

Alvast kavels kijken kan op www.oegstgeestercourant.nl of www.dorpscentrumoegstgeest.nl.