Gemeentegaranties

politiek n In de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van Oegstgeest van 29 mei kwam een drietal sportgerelateerde gemeentegaranties aan bod.

FC Oegstgeest

De gemeente zal een gemeentegarantie verstrekking om het zo mogelijk te maken dat een lening wordt verstrekt voor de herinrichting van het voetbalcomplex op sportpark De Voscuyl.

De gemeente staat borg voor een lening van € 2.346.900,- die de Stichting Beheer Sportvoorzieningen Sportpark De Voscuyl (SBSS De Voscuyl) wil afsluiten om het voetbalcomplex opnieuw in te richten. Met de herinrichting wordt een moderne voetbalaccommodatie gerealiseerd die intensief gebruikt kan worden door FC Oegstgeest, de fusieclub die ontstaat na het samengaan van Vv UDO en V. Oegstgeest op 1 juli aanstaande.

Oegstgeester Golfclub

Ook aan de Oegstgeester Golfclub (OGC) zal een gemeentegarantie verstrekt worden ten behoeve van herinrichting.
De gemeente staat borg voor een lening van € 450.000,- die de golfclub wil afsluiten om de golfbanen opnieuw in te richten. Door het oude terrein van Vv UDO opnieuw in te richten wordt een moderne golfbaan gerealiseerd die intensiever gebruikt kan worden. De golfbanen zullen in de toekomst nauwelijks meer over de voetbalvelden lopen.

Continuering gemeentegarantie ASC

Gemeente Oegstgeest heeft in 2011 een gemeentegarantie afgegeven aan de Rabobank om de verplaatsing van ASC mogelijk te maken. De ontwikkeling van de woningen op het voormalig ASC-terrein loopt vertraging op waardoor de leningen en de daaraan gekoppelde gemeentegarantie moeten worden verlengd.

De gemeente heeft daarom voldaan aan het verzoek van de Rabobank en bevestigd dat de huidige gemeentegarantie die staat op 20 december 2011 voor sportvereniging ASC ongewijzigd van toepassing is voor de periode tot aan 1 januari 2020.