Uiteindelijk was de rij, die liep tot aan het kruispunt met de Hofdijck, opgelost. | Foto Wil van Elk
Uiteindelijk was de rij, die liep tot aan het kruispunt met de Hofdijck, opgelost. | Foto Wil van Elk Foto: Wil van Elk

Drukte bij inschrijving KIVA 2018

vakantie n Zaterdag 2 juni is de inschrijving van de 46ste Oegstgeester Kindervakantieweek (KIVA) van start gegaan.

In de laatste week van de zomervakantie zal de Stichting Evenementen, ondersteund door de Stichting Jeugd- en Jongerenwerk, weer zorgdragen voor een schitterende vakantieweek met dit jaar als thema 'KIVA – Surprise!!!'.

Opnieuw worden dit jaar om en nabij de 300 Oegstgeester kinderen uit de groepen 3 tot en met 8 in de gelegenheid gesteld om deel te nemen aan een activiteitenweek boordevol leuke en afwisselende activiteiten.

Het was zaterdag een gezellige drukte voor Dorpscentrum Oegstgeest, de uitvalsbasis van het Oegstgeester jeugdwerk. Om 8.30 uur stonden de eerste mensen al in de rij om hun kinderen aan te melden voor de populaire Kindervakantieweek. Even voor 10.00 uur startte de inschrijving en konden dankzij de inzet van Wilma, Mariette, Frank en Diderik de aanmeldingen vlot verwerkt worden.

Op deze zonnige dag lieten maar liefst 357 kinderen zich inschrijven. Dit betekent dat een aantal kinderen op dit moment alleen nog een plek op de reservelijst heeft.

Meer info over de KIVA? Ga naar www.st-evenementen.nl of bel 071-5171540.


Karin Slaughter-prijsvraag

lezen n Op zondag 17 juni bezoekt de bekende Amerikaanse thrillerschrijfster Karin Slaughter naar Oegstgeest.

Van 11.30 tot 13.00 uur signeert zij haar nieuwste boek Gespleten, dat 12 juni uitkomt, bij de Rijnlandse Boekhandel. Dit is echt een wereldprimeur, het boek komt als eerste uit in Nederland en zal pas in augustus in de rest van de wereld verschijnen onder de titel Pieces of her.
Haar boeken worden in meer dan dertig landen vertaald en scoren zonder uitzondering hoog op de bestsellerslijst. In totaal werden van haar boeken alleen in Nederland al meer dan twee miljoen exemplaren verkocht. Met haar thrillers verwierf ze internationaal de titel Queen of crime.
Om het nog ´spannender` te maken kunnen Oegstgeestenaren meedoen met de Karin Slaughter Prijsvraag. Bij de Rijnlandse Boekhandel is de prijsvraag op te halen en onder de goede inzendingen wordt een gesigneerd gebonden exemplaar van 'Gespleten' verloot.

Thrillerliefhebbers kunnen natuurlijk nu al een gesigneerd exemplaar van deze spannende thriller reserveren bij de Rijnlandse Boekhandel.