Uitslag Boerhaave woordzoeker

winnaars n Afgelopen weken werd er druk gepuzzeld in Oegstgeest en Teylingen. Dorpsmarketing Oegstgeest ontving maar liefst 174 inzendingen met de juiste oplossing van de Boerhaave woordzoeker in de Oegstgeester Courant en de Teylinger van 23 mei.

Daaruit zijn de tien winnaars van de Boerhaaveroute 'Van de wieg tot het graf: langs werk, de huizen en tuinen van Herman Boerhaave' getrokken. Zij kunnen de route aanstaande zondag gratis afhalen bij de stand van Dorpsmarketing Oegstgeest bij Kasteel Oud-Poelgeest. De winnaars zijn: mevr. A. Roozen (Voorhout), mevr. A.M. Louwerse (Oegstgeest), mevr. M.H.I.P. Geleijn (Oegstgeest), dhr. C. van Tol (Voorhout), mevr. J. ten Donkelaar (Oegstgeest), dhr. J. Hordijk (Voorhout), mevr. R. Faber (Sassenheim), mevr. D. van der Voort (Oegstgeest), dhr. L. van de Kerkhof (Oegstgeest) en mevr. M. Veenman-Buskermolen (Leiden).


Boerhaavehuis

voorhout n Het geboortehuis van Hermanus Boerhaave, aan de Kerkweg 11 in Voorhout, is zondag 10 juni van 10.00 tot 17.00 uur geopend. Op oudejaarsdag 31 december 1668 wordt Boerhaave daar geboren als zoon van de plaatselijke predikant en een Amsterdamse koopmansdochter. Hij wordt in de naastgelegen Kleine Kerk gedoopt. Als kind helpt Herman zijn vader in de grote pastorietuin. Na zijn overlijden kan de leergierige en ijverige jongen zich inschrijven als student aan de 'Leidsche Academie'. Al snel voelt hij zich meer aangetrokken tot de medische wetenschap dan de theologie. Het Boerhaavehuis is tegenwoordig de bewoonde pastorie van de Protestante Gemeente Voorhout. De rondom het huis gelegen Boerhaavetuin in renaissancestijl is ook te bezoeken. Om 10.00 uur is er de 'doop' van de plant "Agapanthas Boerhaave. Er zijn ook rondleidingen in de Kleine Kerk.