Projectdeel Calla in aanbouw. De appartementen zijn voorzien de nieuwste technologie en 'smart living' (domotica). | Foto PR
Projectdeel Calla in aanbouw. De appartementen zijn voorzien de nieuwste technologie en 'smart living' (domotica). | Foto PR Foto: pr

Rijnsburgse appartementen Calla voorbeeld ontwikkelen en bouwen seniorenwoningen

advertorial n "De huurders van een fullservice appartement in Calla zijn allesbehalve zielig. Ze zijn om jaloers op te zijn." Dat zei directeur Paul Brandjes van de Katwijkse project en bouwonderneming De Raad vorige week dinsdag tegen zijn gasten in de kookstudio, één van de centrale ruimten in plandeel Calla van project De Bloem in Rijnsburg.

Daar was die dag een bijeenkomst van de NVB Vereniging voor ontwikkelaars en Kenniscentrum 60Plus over het ontwikkelen en bouwen voor senioren.

"'Wij willen hier een gemeenschap creëren van mensen vanaf 50 jaar, die het gezellig hebben met elkaar; gezonde huurders die nog lang kunnen profiteren van alle voordelen die het wonen in Calla biedt", licht Brandjes de visie van De Raad toe op het bouwen van deze seniorenwoningen. "En we willen hun verwachtingen overtreffen door ze volledig te ontzorgen en veel faciliteiten en mogelijkheden te bieden. Die moeten aansluiten bij hun wensen, niet hun behoeften."

Architect KOW liet zich bij het ontwerp van Calla inspireren door de Haagse woonhotels, die aan het begin van de vorige eeuw gebouwd werden voor de mensen die terugkeerden uit Indonesië. Zij waren bedienden in huis gewend. Die zijn er in Calla niet, maar wel een luxe keuken, de aanwezigheid van een huismeester en het hoge serviceniveau.

www.wonenincalla.nl