Met het MEC naar de Eendenkooi

natuur n Zaterdag 9 juni organiseert het MEC in plaats van een wandeling door Oegstgeest een bijzonder uitstapje.

Eén van de vrijwilligers van de Eendenkooi Warmond wil een rondleiding verzorgen. Het adres is Mennenweg Sassenheim. De rondleiding start om 20.00 uur.

In de 17e eeuw is in Warmond een eendenkooi opgericht. Deze eendenkooi bevond zich in een Warmond zonder snelweg en spoorverbinding. De vlakbij gelegen Haarlemmermeer was toen nog een groot en gevaarlijk meer.

De eeuwenoude eendenkooi wordt beheerd door een groep enthousiaste vrijwilligers. De afgelopen zes jaar is de kooi met zorg hersteld, zodat alles er nu weer prachtig bij ligt.
Het MEC wil weten op hoeveel mensen er gerekend kan worden bij de rondleiding, en daarom is het de bedoeling dat geïnteresseerden zich opgeven via info@mecoegstgeest.nl. Men kan dan ook opgeven of men mee wil fietsen of dat men op eigen gelegenheid gaat.
Wie alvast meer wil weten kijkt op www.eendenkooiwarmond.nl
De volgende wandeling is op zaterdagavond 7 juli en voert wandelaars langs de kreken van Oegstgeest. mecoegstgeest.nl


Koffie-bijeenkomst

ontmoeting n Op vrijdag 8 juni is er de maandelijkse koffieochtend in de Regenboogkerk aan de Mauritslaan 12.

Iedereen is van harte welkom om 10.00 uur. De bijeenkomst staat open voor gemeenteleden en belangstellenden en is bedoeld om elkaar te ontmoeten. Daarnaast wordt er een onderwerp behandeld, luisteren naar muziek, of is er iemand die graag iets wil vertellen.

Deze week vertelt Anneke van Cuilenburg-Pasma over Skopje (Macedonië) en het Partizanenhospitaal uit de Tweede Wereldoorlog (Cerkno, Slovenië). Op haar reis door de Balkanlanden bezocht ze weer interessante dingen. Anneke van Cuilenburg laat graag foto's van deze rondreis zien, via een diapresentatie. Zo heeft zij onder andere in Skopje het herdenkingshuis van 'Moeder Theresa' bezocht en een oorlogsziekenhuis dat gebouwd was in een kloof om niet door de Duitsers te worden gevonden.

Wanneer het moeilijk is om zelfstandig naar de kerk te komen, dan kan men voor vervoer contact opnemen met mw. T. Roelofsen, tel. (071) 5155739 of mw. J.C. van Cuilenburg-Pasma (071) 5170435.


Blaudzun op Werfpop

muziek n Blaudzun is headliner op Werfpop 2018. Dat maakt de organisatie deze week bekend. Werfpop vindt dit jaar plaats op zondag 8 juli in de Leidse Hout. Het festival is in bijna vier decennia uitgegroeid tot één van de grootste gratis festivals van Nederland. "Ook dit jaar staat er een inhoudelijk scherpe line-up op het programma met een mix van regionale, nationale en internationale acts, in alle mogelijke muziekstijlen, " aldus de organisatie.