Penalty gemist - wedstrijd verloren. |Foto Erik Noort
Penalty gemist - wedstrijd verloren. |Foto Erik Noort Foto: Erik Noort

Vv Oegstgeest uitgeschakeld in eerste wedstrijd nacompetitie

voetbal n Oegstgeest had via een periodekampioenschap nog kans op promotie naar de derde klasse. Een serie van drie wedstrijden moest dan gewonnen worden. Zaterdag ging het direct bij de eerste wedstrijd al fout. Er werd verloren en Oegstgeest is uitgeschakeld voor promotie.

De opdracht was duidelijk voor Oegstgeest, in een knock-out systeem moest er van drie tegenstanders gewonnen worden, dan was promotie naar de derde klasse een feit.

Zaterdag was Siveo uit Zegveld dat ook een periodetitel behaald had in de vierde klasse, de eerste tegenstander. Siveo nam gelijk het initiatief en Oegstgeest nam een afwachtende houding aan. Maar al snel nam Oegstgeest het initiatief over en wist Abel Bormans uit een mooie aanval 1 – 0 te scoren. Hierna kreeg Oegstgeest nog kansen om de score op te voeren maar deze werden niet benut.
Na de rust was het Siveo dat ten aanval trok en Oegstgeest beperkte zich tot het verdedigen zonder zelf kansen te creëren. Een kwartier voor tijd werd de gelijkmaker gescoord: 1 - 1, dit was ook de eindstand. Er moest een winnaar komen uit deze wedstrijd, dus moest er twee keer 15 minuten verlengd worden. In de tweede verlenging bracht Siveo de stand op 1 – 2. Pas in de laatste minuut van de verlenging scoorde Lex Heemskerk de gelijkmaker: 2 – 2, wat betekende dat er via penalty's een beslissing moest komen. Oegstgeest en penalty's is geen gelukkige combinatie, dat heeft het verleden bewezen. Zo was het zaterdag ook weer. Van de vijf penalty's die genomen moesten worden wist Oegstgeest er maar twee te scoren, Siveo schoot er drie in en was de winnaar. Hierdoor is Vv Oegstgeest uitgeschakeld in de nacompetitie.

Dit was de laatste wedstrijd die onder de naam Vv Oegstgeest gespeeld is, volgend seizoen zal na het samengaan met UDO de clubs verder gaan als FC Oegstgeest. Helaas is het niet gelukt om met de nieuw te vormen club in de derde klasse te starten.

Mooie laatste dag in tenniscompetitie OLTC

vervolg van de voorpagina

Heren 1 van de Oegstgeester Lawn Tennis Club speelde een thuiswedstrijd tegen Festina. Een nederlaag op de laatste dag kon helaas niet afgewend worden. De mannen hebben zich echter weer zeer knap gehandhaafd dit seizoen.
Mix 1 kreeg een flinke domper te verwerken de avond voor hun kampioenstrijd. TEAN had zich plotsklaps teruggetrokken uit de competitie waardoor al hun punten kwamen te vervallen. In plaats van de dag te beginnen als leider werd de dag begonnen met 2 punten achterstand op Vleuten. Deze zeer onverdiende klap kwam Mix 1 niet meer te boven op Game Day. Wel werd er nog zeer netjes van de Boekhorst gewonnen maar de 2 punten achterstand werd niet meer ingehaald.
Team 2, jongens tot en met 17 jaar, werd met een mega slotoffensief toch kampioen. Tom, Toon, Pieter, Mees en Naut, ook wel 'de lange mannen van de club' genoemd, hebben een puike prestatie geleverd.
Team 3, jongens tot en met 17 jaar, haalde op de laatste dag ook een soort konijn uit de hoge hoed. Deze vrolijke jongemannen (Michele, Faes, Duco, Wouter, Mats en David) werden geheeld verdiend eerste in hun poule.
Team 1, jongens tot en met 14 jaar, haalde op de laatste dag ook het kampioenschap binnen. Als tweede beginnen aan de dag maar als eerste eindigen is altijd een mooi einde van de competitie. Goed gedaan Tom, Sammy, Wessel, Pieter en Melle.
Groen 2 jongens werd met klinkende overwinningen zeer terecht kampioen. Hidde, Julian, Dereck, Mika, Xaime, Luca en Matteo heersten over hun poule.
Mix 1 zaterdag wist het kampioenschap binnen te slepen. Het team zit vol ervaring en geslepenheid en haalde met 1 punt verschil het kampioenschap binnen.

Na de huldiging van de kampioen en een heerlijke barbecue was het dansen geblazen bij OLTC.