Burgerinitiatief organiseert Leidse boottocht

varen n Op zaterdag 9 juni organiseert het burgerinitiatief Langer Zelfstandig Leven Oegst­geest een boottocht door de grachten van Leiden.

De boottocht eindigt op een Leids terras. Verzamelen vanaf 13.30 aan de Boommarkt in Leiden, de boot vertrekt om 14.00 uur precies. De onkosten van de boottocht inclusief drankjes op de boot bedragen €15 per persoon, te voldoen in de boot. U kunt zich aanmelden door een mail te sturen aan info@langerzelfstandiglevenoegstgeest.nl.


Gaslek

brandweer n In het Wilhelminapark zijn vrijdagmiddag 1 juni verschillende woningen en een zorginstelling ontruimd geweest vanwege een gaslek dat tijdens werkzaamheden was ontstaan op de Rhijngeesterstraatweg.

De melding kwam rond 12.30 uur binnen bij de meldkamer brandweer. Een uur later was de gasleiding door medewerkers van netbeheerder Liander onder controle. De brandweer heeft met een waterscherm het gas neergeslagen, en later, na het dichtten van het lek, de woningen geventileerd.


Rolstoel-vierdaagse 2018 zoekt duwers

helpen n De Stichting Recreatie en Vervoer organiseert van 25 tot en met 29 juni voor de 18e keer de Rolstoelvierdaagse voor de bewoners van de Marente zorginstellingen Van Wijckerslooth en Rustenborch in Oegstgeest.

Ook dit jaar gaat men weer vier middagen (de woensdag is een rustdag) door de mooiste plekjes van Oegstgeest lopen. Om 13.15 uur verzamelen de vrijwilligers zich in Zorgcentrum Van Wijckerslooth om vervolgens om 14.00 uur te kunnen starten. Elke dag is er een andere route uitgezet voor de ongeveer 35 rolstoelers en hun begeleiders. Onderweg is er een rustpauze ingelast met koffie/thee en wat lekkers erbij. De groep wordt gastvrij ontvangen door Daltonschool Oegstgeest, Kasteel Oud-Poelgeest, Hilton Hotel Garden Inn en in het Gemeentehuis. Onderweg wordt de groep verwend door Bakker Hugo de Groot, de Weekmarkt en Bloemenkiosk Corinda.

Wie ook deze optocht wil meemaken, kan zich opgeven om één of meerdere dagen een rolstoeldeelnemer te duwen: rolstoel4daagse-oegstgeest@outlook.com of 06-53757511 (Cor de Jongh).