Afbeelding
Foto: PR

Jeannette de Keijzer

Hoe leuk is het om met een enthousiaste Oegstgeestse te praten die haar droom aan het verwezenlijken is? Jeannette de Keijzer en zij schrijft een kinderboek.

Door John Vroom

"Op de middelbare school vond ik het al heerlijk om met taal bezig te zijn en schreef graag opstellen. Ik kreeg er zelfs energie van. Desondanks ben ik afgestudeerd als Bestuurskundige gespecialiseerd in Organisatiesociologie en momenteel werkzaam als Personal Coach in mijn bedrijf Element Coaching en geef daarnaast met een Oegstgeestse partner onder andere workshops op het gebied van Stress Counseling.

Toen ik enige tijd geleden op een zomerse dag met de kinderen op het strand zat overhoorde ik een gezin vloeken op een zeemeeuw, waarvan zij blijkbaar last hadden en vroeg mij zonnend af wat die zeemeeuw wel niet van de mens zou vinden. De mens die het territorium van de zeemeeuw, zoals het strand en de zee, met ongelofelijke hoeveelheden plastic afval vervuilt en bedacht mij dat met name kinderen het ook eens van de andere kant zouden moeten bekijken en zich moeten realiseren welke impact onze manier van leven heeft op dier en natuur en toen viel bij mij het kwartje. Ik ga mijn droom verwezenlijken, ik ga een boek schrijven over de zeemeeuw en de mens voor jongens en meisjes in de leeftijd van 10 tot 14 jaar.

Ik bedacht mij dat het een avontuur moest worden van een jongen van 12 jaar en een zeemeeuw in herkenbaar Nederland, met daarin verwerkt milieu- en duurzaamheidsaspecten, de actualiteit van multiculturaliteit, het prikkelen van buitenspelen en natuurervaringen opdoen, prikkelen van de fantasie en gevoel voor avontuur met elementen van techniek en wetenschap zoals de watertoren en algenleer. Ik ontmoette een redacteur en die zei na het lezen van een aantal hoofdstukken: 'Leuk, lekker verder gaan!'.

Ik ben nu al ruim over de helft en hoop dat er eind van het jaar een boek ligt. De titel wordt Mikkel & Lof en het Algenplot. Ik wist niet dat het schrijven van een boek zo heerlijk kon zijn, met name het fantaseren en het kost mij helemaal geen moeite.

En zo schrijvend bedacht ik mij hoe superleuk het zou zijn als Oegstgeestenaren, al was het maar eenmaal per jaar, de handen ineen zouden slaan om gezamenlijk het plastic sloot-, bos- en straatafval van Oegstgeest te verzamelen om zo actief bij te dragen aan het bestrijden van de toenemende vervuilingproblematiek voor de mens, het dier en de natuur". Tja Jeannette, opmerkelijk.

Heb jij ook een opmerkelijk verhaal? Laat het weten via redactie@oegstgeestercourant.nl

Afbeelding