Afbeelding
Foto:

'Sociale cohesie steeds belangrijker'

RENOVATIE n In deze rubriek vertellen dorpsgenoten de komende weken hun redenen om de renovatie van het Dorpscentrum te steunen.

"Een actieve gemeenschap met een groot aantal vrijwilligers… zo ken ik Oegstgeest. Mijn eerste bezoek aan het Dorpscentrum was niet echt een kennismaking in een inspirerende omgeving. Bij binnenkomst zag ik de gedateerde inrichting, de verouderde sanitaire groepen en de bijzonder eigenwijze personenlift. Ruim twee jaar geleden startte ik er met het Repair Café maandelijks als huurder van de grote zaal. Ik ontmoette er een groot aantal vrijwilligers van het Dorpscentrum die met hart en ziel 'hun' gebouw koesteren en het mogelijk maken dat vele doelgroepen hier een gepaste ruimte kunnen huren.

Prachtig dat dit als een soort sociaal project door Ali en Pieter Hellinga wordt gemanaged en petje af voor allen die er inmiddels veel energie in hebben gestoken om het Dorpscentrum bestaansrecht te kunnen geven. Maar dat er een enorme renovatie moet komen is wel duidelijk; daar wordt momenteel al hard aan gewerkt."


"Zodra de verbouwing is gerealiseerd hoop ik dat we maandelijks welkom blijven in de voormalige kapel met alle vrijwilligers van het Repair Café. We hebben van Soek een gift gekregen waarvan goede tafelmatten en eventuele vloerbescherming worden aangeschaft. Samenwerking met de diverse vrijwilligersorganisaties heeft alleen maar voordelen en draagt bij aan de sociale cohesie die steeds belangrijker wordt. We zullen met elkaar ook de jongere generaties moeten inspireren om dit uit te dragen. Repair Café Oegstgeest start daarom in het schooljaar 2018-2019 een Kids Repair Class in samenwerking met het Milieu Educatie Centrum (MEC)."


"Onlangs was het Platform voor Ondernemers (PVOO) te gast in het Dorpscentrum en de aanwezige ondernemers werden verrast met uitgebreide informatie. Architect Marcel van Dijk gaf een 'kijkje in de dorpskeuken' en een overzicht van de totale gewenste verbouwing."

"Met crowdfunding kunnen we een handje helpen en uiteindelijk zal ook een veiling op vrijdag 15 juni een flinke duit in het zakje kunnen doen. Iedereen kan iets inbrengen. Ook ondernemers kunnen een (waardevol) product aan de veiling schenken en een zzp-er kan een dienst aanbieden waarop een bod kan worden gedaan zodat veel geld opgehaald kan worden."

Lia van Schaijk, voorzitter Repair Café Oegstgeest - secretaris Platform voor Ondernemers Oegstgeest