Afbeelding
Foto:

Met het MEC naar de eendenkooi in Warmond

natuur n Zaterdag 9 juni organiseert het MEC in plaats van een wandeling door Oegstgeest een bijzonder uitstapje.

Eén van de vrijwilligers van de Eendenkooi Warmond wil een rondleiding verzorgen. Het adres is Mennenweg Sassenheim. De rondleiding start om 20.00 uur.

In de 17e eeuw is in Warmond een eendenkooi opgericht. Deze eendenkooi bevond zich in een Warmond zonder snelweg en spoorverbinding. De vlakbij gelegen Haarlemmermeer was toen nog een groot en gevaarlijk meer.

De eeuwenoude eendenkooi wordt beheerd door een groep enthousiaste vrijwilligers. De afgelopen zes jaar is de kooi met zorg hersteld, zodat alles er nu weer prachtig bij ligt.
Het MEC wil weten op hoeveel mensen er gerekend kan worden bij de rondleiding, en daarom is het de bedoeling dat geïnteresseerden zich opgeven via info@mecoegstgeest.nl. Men kan dan ook opgeven of men mee wil fietsen of dat men op eigen gelegenheid gaat.
Wie alvast meer wil weten kijkt op www.eendenkooiwarmond.nl
De volgende wandeling is op zaterdagavond 7 juli en voert ons langs de kreken van Oegstgeest. mecoegstgeest.nl


Klassiek in het park

- Openingsvoorstelling Openluchttheater Leidse Hout

kunst n Op zaterdagavond 2 juni, aanvang 19.45 uur, kunnen liefhebbers van licht-klassieke muziek genieten van een bijzondere ervaring in de openlucht. In het openluchttheater in de Leidse Hout wordt de eerste voorstelling van het zomerseizoen georganiseerd: Klassiek in het Park.

Er zijn optredens van Adva Tas (Opera Armida), Tamara Krželj (cello) en Sergiy Tarasov (gitaar) en Vocaal ensemble Pur Sang.

Er is dus zang en muziek uit verschillende genres, tijden en landen. En natuurlijk is er de wind door de bomen of een avondgroet van de vogels. Geen rood pluche en rijen in de pauze, maar eigen kussentjes op het gras en zelf de picknickmand meenemen. Een klein festivalletje in het groenste theater van de regio. Tickets 11,50. Te bestellen via www.oltleiden.nl of voor aanvang bij het theater.

Andere voorstellingen in juni:
• Zondag 10 juni, 14.30 uur - Showcase!. Leerlingen Bonaventura College en onder andere Act of Mutiny
• Zaterdag 16 juni, 18.30 uur - Iers spektakel. Theatergroep Domino speelt Siobhra, het wisselkind
• Donderdag 21, vrijdag 22 juni, zaterdag 23 juni om 20.15 uur- Een midzomernachtdroom door Litteris Sacrum,
• Zaterdag 30 juni, theatercollege door oud-Boerhaave-directeur Dirk van Delft


Het Openluchttheater Leidse Hout is 'het groenste theater in de regio' en ligt op de grens van Leiden en Oegstgeest in het volkspark de Leidse Hout. Verborgen in het groen, aan de kant van Poelgeest. Een unieke kans om in de openlucht te genieten van sfeervolle opvoeringen.

www.oltleiden.nl


Partijen bezig met wethouderskandidaten

Vervolg van de voorpagina

Oud-fractievoorzitter Nicole Zwart wil zich, samen met andere leden, graag uitspreken over een profielschets voor de VVD-wethouder, en niet achteraf voor voldongen feiten komen te staan. Met andere VVD-ers heeft zij een profielschets opgesteld waarvan zij hoopt dat er naar gekeken wordt vòòrdat de VVD-fractie een kandidaat-wethouder naar voren schuift. Naar alle waarschijnlijkheid zal dit niet gebeuren, omdat er nog geen extra ledenvergadering is gepland.
In de concept-profielschets wordt onder andere genoemd dat er bij de kandidaat 'geen sprake mag zijn van (zelfs het wekken van de schijn van) verstrengeling van belangen van verenigingen, stichtingen en/of ondernemingen met die van de gemeente'. In de wandelgangen zingt bij de VVD de naam van oud-fractievoorzitter en oud-Kamerlid Matthijs Huizing rond. Hij is momenteel voorzitter van ASC-voetbal en Ajax-cricket.

Wie het CDA en Progreesief Oegstgeest gaan voordragen blijft ook nog even onbekend.
"We zijn eerst bezig met de partijen, het programma en de portefeuilles en pas daarna met de poppetjes", aldus Anton van Kempen, de voorzitter van PrO. "Zo hoort het te gaan bij een coalitievorming. Het duurt allemaal erg lang, maar ik denk dat we vlak voor of op 7 juni met onze kandidaat naar buiten komen."


Het CDA is iets minder concreet. "Over het bekendmaken van de naam van onze wethouder is nog geen datum afgesproken, maar dat zal geen weken meer gaan duren, schat ik zo in", aldus fractievoorzitter Eibertjan van Blitterswijk. (WT)