Veteranen LOHC geven signaal af

hockey n Na de verloren topper van vorige week tegen Cartouche, moesten de LOHC-mannen (veteranen) dit weekend sportieve revanche halen tegen degradatiekandidaat Groen-Geel.

Het Team was vanaf het eerste fluitsignaal enorm gedreven en messcherp in de duels. Na tien minuten stond er reeds een score van 3-0 op het bord. Rasaanvaller Chiel Brouwer, wederom sterk spelend en goed voor drie goals: "Het team was er op gebrand om een goed resultaat neer te zetten, mede omdat concurrent Cartouche een beter doelsaldo heeft". Oud-international en aanjager H.J. Witsenburg:"We wilden vandaag laten zien dat wij nog steeds de favoriet voor de titel zijn".

Beide teams gingen bij rust de kleedkamer in bij een 6-0 stand. Club legende en succestrainer Rolf Woods: "In de rust heb ik de jongens er op gewezen dat de keeper van Groen-Geel een 'duikertje' was en dat ze om hem heen moesten spelen". Dit bleek een gouden zet van de kampioenenmaker, LOHC wist nog acht keer het net te vinden en de mannen liepen met een 14-1 overwinning het veld af. "Dit geeft vertrouwen voor volgende week als we het moeten opnemen tegen onze 'angstgegner' HDS. Nog drie finales", aldus de vastberaden vice-captain Robbert Homburg.


Makkelijker Bewegen voor Ouderen

senioren n Donderdagochtend 7 juni om 11.45 uur is er in het Dorpscentrum aan de Lijtweg een Open les 'makkelijker Bewegen voor Ouderen'.

Met het ouder worden, bewegen we minder soepel en automatisch. De vanzelfsprekendheid van makkelijk en vlot bewegen èn het vertrouwen in het goed functioneren van uw lichaam neemt af. We merken dit aan veel dagelijkse bewegingen zoals lopen, ons evenwicht houden, draaien en schoenen aantrekken. In de lessen 'Makkelijker bewegen voor ouderen' leren deelnemers hoe zijn dagelijkse bewegingen weer met meer gemak kunnen maken.
In de lessen leert men hoe dagelijkse bewegingen, zoals opstaan, bukken, lopen, achterom kijken en evenwicht houden met minder moeite kan maken. Daarnaast wordt het hele lichaam bewogen en wordt er gewerkt aan het soepeler blijven èn worden van het hele lichaam. Regelmatig bewegen is goed voor lichaam en geest.

De lessen worden zittend op een stoel gegeven en zijn voor iedereen toegankelijk. Ze zijn zeer geschikt voor degene die niet meer liggend gymnastieklessen kunnen volgen of deze te zwaar vinden. "Ook als u slecht ter been bent, met een rollator loopt of slecht ziend bent, kan u zonder probleem de lessen volgen. Het tempo van de lessen is rustig en geconcentreerd", aldus instructrice Henriëtte Middelkoop. In de open les kan men kennismaken met deze nieuwe vorm van bewegingslessen.De toegang is gratis. De wekelijkse lessen zijn op donderdagochtend van 10.30 tot 11.30 uur in het Dorpscentrum.

Meer info: 06- 232 678 37 of www.eigenstem.nl/feldenkrais