Het lijkt erop dat deze week één punt gehaald moet worden voor een historisch kampioenschap van OLTC Dames 1. | Foto PR
Het lijkt erop dat deze week één punt gehaald moet worden voor een historisch kampioenschap van OLTC Dames 1. | Foto PR Foto: PR

Dames 1 OLTC zet reuzenstap richting kampioenschap

Tennis n De tennissers van OLTC deden afgelopen weer hun uiterste best om de beste resultaten te behalen.

Dames 1 moest uit spelen tegen medekoploper Qravel spelen. Het werd een spannend gevecht dat de Oegstgeester dames met 4-2 winnend afsloten. Tess Kolkman pakte met ongelofelijke inzet de zeer belangrijke eerste single winst. Laura Slootweg pakte zowel haar single als haar dubbel met Beau. Annemiek won vrij gemakkelijk haar single waarmee de 4-2 op het scorebord werd gehaald. Het lijkt erop dat deze week één punt gehaald moet worden voor een historisch kampioenschap.
De dames spelen zondag 3 juni vanaf 9.30 uur.


Heren 1 moest uit tegen de koploper van hun poule. Julian won nu ook weer knap zijn single. Roeland sleepte in drie sets zijn pot zeer netjes binnen. Bas van Biezen en Bas Louwers vielen zeer verdienstelijk in maar konden helaas niet winnen. 4-2 verlies tegen de koploper is zeker geen schande.

Mix 1 speelde uit tegen Dekker Tennis. Het team begon enigszins gehavend aangezien zowel Femke als Imke geblesseerd waren uitgevallen. Invallers Marente en Do lieten zich van hun beste kant zien. Marente weerde zich knap in haar single maar verloor helaas nipt in drie sets. Julia verloor van een ingevlogen Belgische Hoofdklasse speelster. Zowel Jasper als Martijn wonnen beide met goed tennis hun singles.

De herendubbel van Frank en Martijn werd bijna foutloos op het conto van OLTC bijgeschreven. De damesdubbel van Julia en Do was van zeer hoor niveau tegen de Belgische dame en Emma van Poppel. Beide dames van OLTC waren in topvorm wat een zeer verrassend punt opleverde. De eerste mix van Jasper en Julia liep ook deze keer als een trein. Captain Frank en Do hadden het ook op hun heupen en trokken hun mix gladjes binnen.
6-2 winst tegen Dekker betekent dat Mix 1 volgende week nog volop kansen heeft op het kampioenschap.

Mix 2 moest thuis (enigszins gehavend) strijden tegen de koploper van hun poule. Mix1 had Do en Marente uit het tweede team gekaapt waardoor het team alle zeilen moest bijzetten.
Bo Martina liet zien dat ze erg gegroeid is in de competitie en zij wist wederom haar single te winnen. Bas Bauman, 'de koning van mix 2', won zijn single ook.
5-3 verlies tegen de koploper is zeker geen schande voor dit jeugdige team dat ondanks personeel wisselingen gewoon goed presteert.

Dames 2 had een heerlijke zondag, met 6-0 winst als resultaat.

Heren 2 had een iets minder plezierige dag. Alleen Bas Leeflang wist zijn single te winnen, de rest van de potten ging helaas verloren.