Ina Michiels van Kessenich en haar kleindochter Lola (samen 100) vlagden de auto's weg. | Foto Willemien Timmers
Ina Michiels van Kessenich en haar kleindochter Lola (samen 100) vlagden de auto's weg. | Foto Willemien Timmers Foto:

Zonovergoten Ghostriders Rally in kader van LOHC-lustrum

oldtimers n Afgelopen zaterdag, 26 mei, vond de Ghostriders Lustrum Rally plaats in het kader van honderd jaar hockeyclub LOHC.

Het prachtige weer speelde een grote rol op deze dag, net als de filmische achtergrond bij de start van de dag: het prachtige Kasteel Oud-Poelgeest. Maar de echte hoofdrol was weggelegd voor de opgepoetste oldtimers (en minder oude bolides), die keurig opgelijnd stonden met de hulp van de spelers van Heren 11.
Ruim een uur lang werden kort na negen uur 's morgens de auto's weggevlagd door Ina en Lola Michiels van Kessenich, samen honderd jaar oud, en daarom het ideale duo voor deze taak.
Het bleek een rally van niveau, voor velen een grote uitdaging. Via verschillende etappes reden de auto's een prachtig uitgezette route door het Groene Hart.

De lunchbreak in Meije viel in goede aarde bij de 45 deelnemende equipes, alsook de borrel in het clubhuis van de honderdjarige club. De prijsuitreiking kende vele categorieën zodat velen in de prijzen vielen, waarna de winnende equipes zich ware Max Verstappens voelden. De dag was een groot succes vanwege de strakke organisatie van de Rally Commissie.
Meer foto's op www.oegstgeestercourant.nl


Geslaagde Fish & Chips-middag in Rustenborch

genieten n Op dinsdag 22 mei was het feest in Rustenborch. Voor de vierde keer op rij konden de bewoners genieten van een Fish&Chips Middag, hen aangeboden door een gulle gever.

Voor de Fish&Chips had Rob Heemskerk van 't Haasje zijn rijdende snackcar voorgereden. Accordeonist Peer wist de groep al snel tot meezingen met zijn Engelse ballads te bewegen.
Hoewel het daar 's ochtends niet naar uitzag, scheen de zon 's middags volop, zodat de bewoners lekker buiten konden zitten. Natuurlijk hoorde daarbij ook ijs. Mede dankzij de vele vrijwilligers liep alles op rolletjes en er werd dan ook nog lang nagenoten van deze geslaagde middag.


Requiem van Cherubini op 8 en 9 juni

n De Troubadours met Toonkunstorkest Leiden

muziek n Na maanden repeteren kan het koor De Troubadours binnenkort eindelijk het prachtige Requiem van Cherubini ten gehore gaan brengen.

Het publiek kan niet alleen van het koor genieten, maar ook van de 45 musici van het Toonkunstorkest Leiden, een enthousiast symfonieorkest dat naast eigen concerten vaak bij koorprojecten betrokken is. Het orkest zal naast de begeleiding bij het Requiem de eerste twee delen van de 9e symfonie van Franz Schubert spelen.

Het requiem is ontstaan in de Katholieke kerk, het is een mis voor de overledenen. Het ontleent zijn naam aan de eerste woorden: Requiem aeternam dona eis, Domini: Geef hun de eeuwige rust, o Heer. Luigi Cherubini was een Italiaanse componist die in Parijs woonde en werkte. Hij schreef het Requiem voor de herdenkingsdienst van Lodewijk XVI die tijdens de Franse Revolutie was onthoofd. Daarbij wilde Cherubini ten volle uitdrukking geven aan de geest en betekenis van de tekst. Dat leidde tot in die tijd (1816) nogal onconventionele en zeer dramatische delen, zoals het schitterende Dies Irae, waarop destijds veel commentaar werd geleverd vanwege de luide tamtam. Cherubini zou daarmee een theatraal effect hebben toegepast in een religieus werk. Toch was het werk onmiddellijk een groot succes.
Op het concert zullen ook twee liederen van Beethoven (een bewonderaar van Cherubini) ten gehore worden gebracht.

Het concert is op 8 en 9 juni om 20.15, in de Regenboogkerk Oegstgeest.
Kaarten à 20 euro (incl. drankje) aan de zaal of te bestellen bij Mia Klünnen-de Leeuw, miadeleeuw009@gmail.com of 070-3997280.

De Troubadours tijdens een eerder concert. | Archieffoto Willemien Timmers