ASC sluit seizoen af met nederlaag

voetbal n ASC heeft de laatste competitiewedstrijd dit seizoen afgesloten met een 0-1 nederlaag tegen WVC. Stond de formatie van No Boudrine bij de winterstip nog in het linkerrijtje, een matige voortzetting bracht ASC in de lagere regionen.

Echte degradatiezorgen zijn er nooit geweest, want de twee onderste verenigingen (Van Nispen en Bernardus) bleven op respectabele afstand. Uiteindelijk degradeert laatstgenoemde. Het was de doelstelling van de trainer om absoluut in de derde klasse te blijven, liefst in aan de linkerzijde van de stand. Dit laatste is niet gelukt, omdat er na de winterstop te veel punten verloren gingen.
De laatste wedstrijd, tegen WVC, was matig van kwaliteit. Voor beide teams stond er niets meer op het spel en dat vertaalde zich in deze slotontmoeting. De tegenstander had wel de betere kansen, maar stuitten op de goed in vorm zijnde ASC-doelman. In de tweede helft ging het alsnog mis. Een schot dat van richting veranderde, zeilde het doel in. ASC ontplooide meer initiatief zonder tot echt grote kansen te komen. Uiteindelijk was WVC in de counter gevaarlijker, maar de keeper van de thuisclub voorkwam een hogere uitslag.


Healthcoin-app maakt regio gezonder

gezondheid n De Healtcoin GO-app is donderdag 24 mei gelanceerd bij HUBspot in Leiden.

De app van het Centrum voor Vitaliteit moet ervoor zorgen dat er meer mensen in regio 071 in beweging komen, een goede nachtrust pakken en gezond(er) gaan eten. Momenteel zijn Rabobank Leiden-Katwijk, Hogeschool Leiden, Gemeente Leiderdorp en Gemeente Zoeterwoude de eerste gebruikers van de app.

www.centrumvoorvitaliteit.nl.