Nieuwe startplek Poldercross

Nieuw n De Poldercross en Midzomeravond op vrijdag 29 juni heeft een nieuwe startplaats op de parkeerplaats bij het Groene Kerkje, aan de Haarlemmerstraatweg.

Ook dit jaar maken honderden deelnemers de moddersloten van de Elsgeesterpolder onveilig. De start is door de verplaatsing veiliger gemaakt omdat de passages bij de drukke A44-snelweg worden gemeden. Veiligheid boven alles. De start is om 19.30 uur, deelname kost € 6,00. Wederom is het Oegstgeesterkanaal opgenomen in het parcours. De finish is zoals gebruikelijk op het Boerhaaveplein, waar na de prijsuitreiking het midzomeravondfeest wordt gehouden.

Ook dit jaar is er weer een fantastisch avondprogramma van 20.30 tot 01.00 uur. Dit gebeurt met de Pretband de Mexicano's, maar ook met drie verschillende Dj's: Pieter Walvaart (DJ Double U) Chris Schollaardt (DJ Disco Chrisco) van Café de Gouwe en Puur Classics DJ Team, voorzien iedereen van de lekkerste hits.

Vrijwilligers

Het organiserende team Rob Heemskerk, Rick Heemskerk, Jan-Willem Bom en Aad van der Burg kunnen best hulp gebruiken en zoeken nog vrijwilligers die een steentje kunnen bijdragen aan dit fantastische Oegstgeester evenement.

Wie wil helpen kan zich aanmelden bij Rob Heemskerk via 06-22695796.


Leiden Atletiek ontvangt 20.000,- euro voor het project RaceRunning

subsidie n Vorige week heeft de adviescommissie sportstimulering van de gemeente Leiden haar advies bekend gemaakt aan sportwethouder Paul Dirkse over een (derde) subsidieronde.

Er waren tien aanvragen ingediend. Drie werden er afgewezen en twee aanvragen moeten eerst nog verder worden uitgewerkt en daarna opnieuw ingediend. Leiden Atletiek behoorde tot de gelukkigen. Zij diende een aanvraag in om het project RaceRunning goed in de steigers te kunnen zetten. Dit project werd beloond met de hoofdprijs. Dat geeft extra energie en stimuleert inderdaad op forse wijze om RaceRunning verder uit te bouwen.
De onafhankelijke commissie, bestaande uit Lodewijk Kallenberg, Nienke van Zijp en Tim van der Meer, liet weten: "De reden dat u deze subsidie krijgt is omdat deze aanvraag goed past in de doelstelling van de sportstimuleringsregeling: RaceRunning, hardlopen met een driewiel race loopfiets, is in Leiden een nieuwe sport, zelfs paralympisch, voor mensen met een lichamelijke beperking. Voor deze categorie mensen zijn in Leiden nog niet veel sportmogelijkheden. De vereniging Leiden Atletiek is een stabiele, actieve en goed georganiseerde vereniging."


De RaceRun trainingen zijn op zaterdag van 13.30 tot 14.30 uur en op woensdag van 16.00 tot 17.00 uur bij Leiden Atletiek, Antonie Duijklaan 9a, Leiden.