Matilde Monteleone (midden) prolongeerde haar Nederlandse titel. | Foto PR
Matilde Monteleone (midden) prolongeerde haar Nederlandse titel. | Foto PR Foto: PR

Matilde Monteleone wint goud op NK

gymnastiek n De Oegstgeestse Matilde Monteleone, pré juniore (10 jaar) is zondagmiddag 27 mei Nederlands Kampioen in de B categorie Allround geworden.

Met een recordaantal van veertien gymnasten is Gymsport Leiden dit jaar goed vertegenwoordigd bij de diverse Nederlandse Kampioenschappen Ritmische Gymnastiek. Het eerste NK werd gehouden op zondag 27 mei. Pré juniore Mathilde Monteleone verdedigde in Almere haar titel van vorig jaar.

Al na haar oefeningen 'touw' (12,650 punten) en 'zonder materiaal' (12,00 punten) stond zij op een derde plaats, waar andere deelneemsters reeds drie oefeningen achter de rug hadden.

Met haar laatste oefening met bal behaalde Matilde 11,850 punten en versloeg ruim haar concurrentes: Goud!


KIVA 2018 wordt KIVA-Surprise: 2 juni inschrijving

vakantie n In de laatste week van de zomervakantie verzorgt de Stichting Evenementen de 46ste editie van de Oegstgeester Kindervakantieweek KIVA).

Dankzij de inzet van tientallen enthousiaste vrijwilligers is er van 20 tot en met 24 augustus dagelijks een afwisselend programma voor kinderen in de basisschoolleeftijd (groepen 3 tot en met 8).
Afgelopen maandag, 28 mei, is via alle basisscholen de KIVA-folder met daarin het inschrijfformulier verspreid. Zaterdag 2 juni start om 10.00 uur de inschrijving op de Lijtweg.
Naar verwachting zal de populaire Kindervakantieweek ook dit jaar weer snel volgeboekt zijn.


Inmiddels hebben zich al een behoorlijk aantal enthousiaste vrijwilligers ingeschreven, zodat ook dit jaar weer zo'n 250 tot 300 kinderen in de gelegenheid gesteld om deel te nemen aan deze schitterende vakantieweek.
Mede door het thema 'KIVA 2018: KIVA SURPRISE!' belooft het dit jaar een bijzondere 46ste kindervakantieweek te worden. Dit jaar extra bijzonder, omdat de Stichting Evenementen 25 jaar bestaat en voor de 20ste keer de KIVA-week organiseert. Dat kan natuurlijk niet onopgemerkt voorbijgaan.

www.st-evenementen.nl